Home / Algemeen / Dinkgreve bezorgt Swift punt tegen Hoek

Dinkgreve bezorgt Swift punt tegen Hoek

Swift heeft voor de tweede week op rij gelijk gespeeld in de zaterdag Hoofdklasse. De formatie van Mark Evers wist op eigen veld niet te winnen van Hoek. Swift-speler Dennis Dinkgreve bepaalde in het tweede bedrijf de eindstand op 1-1.

Nathaniel Lagrou zette Hoek na twintig minuten tegen de verhoudingen in op voorsprong. De 24-jarige buitenspeler gaf Swift-doelan Sieuwerd Teerink na een mooie aanval het nakijken. Zeven minuten later hadden de Amsterdammers wel het geluk aan hun zijde, nadat de scheidsrechter Van der Laan tot verbazing van het aanwezige publiek een rode kaart leek uit te delen aan Mike Ruijter, die een lichte overtreding maakte.

De jonge arbiter herstelde zich echter, want hij stopte de rode kaart in zijn zak en deelde alsnog de gele prent uit na de overtreding van Ruijter. “Hij kwam na de wedstrijd nog naar mij toe om zich te verontschuldigen. Hij trok per ongeluk de verkeerde kaart”, glimlachte Evers.

De bal wordt uit de lucht geplukt. Net voor Swift gevaarlijk kan worden. Foto: Paul Stoeltie.
De bal wordt uit de lucht geplukt. Net voor Swift gevaarlijk kan worden. Foto: Paul Stoeltie.

Daarna ging Swift onvermurwbaar op zoek naar de gelijkmaker en die leek er ook te komen, maar vlak voor rust belandde een vrije trap van Dennis Dinkgreve in de muur van Hoek. “In de eerste helft was Hoek al een beetje bezig  met tijdrekken”, vervolgde Evers. “Ze speelden goed vanuit de organisatie en gaan een wedstrijd in om geen doelpunt tegen te krijgen. Ik vind het mooi om te zien dat hun spelopvatting anders is dan de onze.”

Een kwartier voor tijd bezorgde Dinkgreve Swift alsnog het vijfde punt van het seizoen. De middenvelder schoot raak uit een vrije trap. “Hij schoot de bal werkelijk geweldig binnen”, glunderde Evers, die zijn ploeg niet goed aan de tweede helft zag beginnen. “In de eerste twintig minuten speelden we niet goed, maar daarna drongen we aan. Dat kwam mede door het inbrengen van de ervaren Tobias Kuijvenhoven.”

Foto: Paul Stoeltie.
Foto: Paul Stoeltie.

Swift had zelfs nog kans op de zege. De Amsterdammers kregen in de slotfase twee goede mogelijkheden. Evers: “Het geluk ontbrak een beetje, maar ik kan leven met een punt.”

Voor Swift betekende het, na de 2-2 tegen Jodan Boys, tweede gelijk spel op een rij. “Het klopt dat de competitiestart qua puntentotaal minder is dan vorig jaar, maar we hebben nu ook een totaal andere ploeg. Tevens is de competitie sterker dan vorig seizoen, maar ik ben er zeker van dat we een stabielere ploeg hebben dan voor de zomer”, besloot Evers.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag hoofdklasse A.

Foto’s Paul Stoeltie