Dinsdag bekerkraker AFC-Ajax

Afgelopen weekend werd er een start gemaakt met de eerste knock-out ronde van het KNVB bekertoernooi van het district West 1. Morgen (dinsdag), woensdag en donderdag worden de resterende wedstrijden gespeeld. De absolute kraker is die tussen topklasser AFC en hoofdklasser Ajax.

Het duel op Sportpark Goed Genoeg begint dinsdagavond om 20:00 uur. Veel voetballiefhebbers, en dus ook Het Amsterdamsche Voetbal, zullen uitkijken naar dat duel. Of het echt een krachtmeting tussen de beste zaterdag en beste zondag club zal worden is nog maar de vraag want AFC-trainer Cor ten Bosch zal zeker niet met zijn sterkste opstelling aan de start verschijnen.

Ten Bosch: “De competitie heeft bij ons absoluut de prioriteit. We hebben nu vijf keer op rij gewonnen en die lijn wil ik vasthouden. Ik ga geen enkel risico nemen met mijn spelers. Het seizoen is al zwaar genoeg. Ik zal dus vooral een beroep doen op mijn wisselspelers en spelers uit het tweede elftal.”

Op basis van afgelopen zondag zullen dan naar alle waarschijnlijkheid wel Dwight Gefferie, Barry Tjeertes en Ron van Es in actie komen. Ten Bosch liet wel al weten dat het doel dinsdag verdedigd zal worden door Beau Molenaar. Ten Bosch: Hij heeft al een wedstrijd in het tweede gespeeld en ook vorige week in het oefenduel tegen DWV. Dinsdag speelt hij dus ook. Hij is momenteel goed bezig.”

Ajax heeft dinsdag niet zo’n luxe positie als AFC. Trainer Bart Logchies: “ Ik moet wel met mijn eerste elftal spelen want mijn tweede speelt ook voor de beker (om 20:00 uur thuis tegen Aalsmeer, red.). Vanavond (maandag, red.) op de training zullen we kijken of iedereen fit is.”

Het duel zal worden afgewerkt op het kunstgras omdat het hoofdveld niet over een lichtinstallatie beschikt. Ondanks de afwezigheid van sommige spelers zullen beide partijen goed voor de dag willen komen. Bart Logchies laat in ieder geval niets aan het toeval over want hij was afgelopen zondag aandachtig toeschouwer bij AFC tegen Sneek.

Kijk op de bekerpagina voor alle wedstrijden uit de eerste ronde. Donderdag zal na het duel Chabab-Zeeburgia (ook een absolute kraker!) de loting plaatsvinden. Het Amsterdamsche Voetbal zal deze LIVE op haar website volgen.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!