Home / Algemeen / Directe handhaving De Dijk in Hoofdklasse

Directe handhaving De Dijk in Hoofdklasse

Voor De Dijk was het spannend in de laatste speelronde. De ploeg van trainer Andre Teuling stond op de twaalfde plek, de positie die zorgt voor rechtstreekse handhaving in de Hoofdklasse. Tegenstander NSC Nijkerk was al rechtstreeks gedegradeerd naar de eerste klasse. De Dijk moest SDC Putten onder zich houden, de concurrent ging op bezoek bij het hoog genoteerde Eemdijk.

Na enig oponthoud begon de wedstrijd tussen beide ploegen, er was nog een discussie over de scheenbeschermers van een speler. De eerste kans was voor de bezoekers uit Amsterdam. Abraham Misehouy bereidde de actie voor en zag zijn voorzet naar de tweede paal dwarrelen. Obed Kwofie kon de bal niet goed toucheren, waardoor doelman Thodorie Velanas de bal kon keren. De thuisploeg was ook gevaarlijk, een snel genomen vrije trap kwam bij Eyup Terlemez. De Dijk-doelman Max Klink kon met een hand de bal tegenhouden. De beginfase was erg open te noemen,  want ook De Dijk kreeg nog een goede kans. Dihailey Darnley kwam oog in oog met keeper Velanas. Het werd Darnley zo lastig gemaakt, dat hij geen mogelijkheid kon creëren. Enkele minuten later was NSC Nijkerk weer gevaarlijk. De bal werd verlengd en kwam bij spits Renee Troost. Hij had alle tijd, maar besloot direct te schieten: zijn boogbal ging hoog over. Nadat een buslading jeugdspelers van De Dijk was aangekomen om de ploeg aan te moedigen, kwamen de bezoekers op voorsprong. Obed Kwofie kopte een corner binnen.

De aanwezige toeschouwers zaten net op hun plek toen NSC Nijkerk op gelijke hoogte kwam. Ook ditmaal werd een hoekschop binnen gekopt. Het doelpunt werd gemaakt door Mauro Peters. Een gelijkspel was op dat moment voor De Dijk genoeg voor handhaving, want Putten stond op dat moment met 1-1 gelijk bij Eemdijk. Alleen was een doelpunt van Putten voldoende om De Dijk naar de nacompetitie te duwen. Er volgde direct een kansenregen van Nijkerk. De Dijk werd duidelijk in het defensief gedrukt. Toch kreeg De Dijk ook nog een paar goede kansen. Een diepe bal werd gecontroleerd door spits Amir Riffi. Hij legde af op Darnley, die tegendraads in schoot. Zijn inzet hobbelde naast het Nijkerkse doel. Rap daarna nog een goede actie van Riffi, hij passeerde zijn tegenstander en zocht de achterlijn op. Zijn voorzet kon worden opgeraapt door de attente Nijkerkse keeper. Duidelijk was dat beide ploegen voor de overwinning speelde, want het spel golfde op en neer. Allebei de ploegen namen risico en lieten ruimtes vallen. In de slotfase dacht De Dijk nog op voorsprong te komen, alleen werd de bal nog vanuit buitenspelpositie geraakt.

Door het gelijke spel is De Dijk in dezelfde klasse gebleven, Eemdijk won namelijk met 3-1 van Putten. Ook in het seizoen 2022/2023 spelen de Amsterdammers in de, nieuwe, Vierde Divisie.

Bekijk hier alle foto’s van het duel.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)