Directeur amateurvoetbal weg bij KNVB

Anton Binnemars, directeur amateurvoetbal, verlaat per 1 september de KNVB. Binnenmars was veertien jaar werkzaam bij de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond. Van 2002 tot 2005 was hij ook plaatsvervangend directeur. Sinds die tijd is hij lid van de directie amateurvoetbal.

Binnenmars laat weten met veel energie en plezier bij de bond te hebben gewerkt. Binnenmars: “Het amateurvoetbal is volop in beweging en breidt zich nog steeds uit. Enkele voorbeelden hiervan zijn de organisatieontwikkeling en de bestuurlijke vernieuwing, het 35+ en 45+ voetbal en de groei van het meisjes- en vrouwenvoetbal. Daarnaast pakt het amateurvoetbal steeds meer zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid door samen met overheidspartners en andere sportbonden te werken aan projecten als ‘Tijd voor Sport’ en ‘Naar een veiliger sportklimaat’. Het is een enorme eer en uitdaging geweest hier aan bij te dragen.”

Anton Binnenmars begon in 1999 bij de KNVB als manager HRM. Van 2002 tot medio 2005 was hij plaatsvervangend algemeen directeur en gaf hij leiding aan alle concerndiensten. Vanaf 2005 is Binnenmars lid van de directie amateurvoetbal waar hij sinds drie jaar als directeur functioneert.
 
,,De laatste jaren zie je steeds meer de effecten van de gekozen koers. De KNVB staat nu aan de vooravond van een nieuwe beleidsperiode. Deze vraagt om een nieuwe spelopvatting, waar het huidige bestuur amateurvoetbal en ik het niet over eens zijn geworden. Dan is het moment gekomen om de aanvoerdersband over te dragen en dat doe ik dan ook”, aldus Binnenmars.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)