Raymond Dirven kreeg de voorkeur onder de lat boven Colby Harmon

Dirven verdringt Harmon onder de lat bij JOS

Raymond Dirven wordt over twee weken 37, maar dat weerhoudt de doelman er niet van om nog volop te genieten van zijn basisplaats onder de lat bij zondag hoofdklasser JOS Watergraafsmeer. Sinds twee weken verdedigt hij het doel van de Amsterdammers en ook komend weekend krijgt Dirven weer de voorkeur boven Colby Harmon van trainer Roy van der Mije.

Een knieblessure bij Harmon (25) zorgde er voor dat Dirven vorige week tegen SDO het doel moest verdedigen. Dat deed hij naar volle tevredenheid van Van der Mije zodat de trainer niets ander kon dan Dirven ook weer in het doel te zetten tegen Hoogland. Ook nu Harmon weer fit is lijkt de keuze voorlopig op Dirven te vallen. Van der Mije: ” Eigenlijk heb ik twee eerste keepers. Het is gewoon een lastige keuze en een luxe positie waarin ik zit. Na het optreden van Raymond vorige week tegen SDO had ik geen reden om hem te wisselen en ook vandaag (afgelopen zondag, red.) heeft hij het gewoon weer goed gedaan.”

20161106-jos-hoogland-raymond-dirven-3

De eerste negen wedstrijden mocht Dirven vanaf de bank toekijken hoe Harmon het deed. Dirven: “Ik heb me echt zitten te verbijten op de bank. Bankzitten is echt niets voor mij. Als ik dan na een middagje op de bank thuis kwam was ik echt chagrijnig. Ik ben blij dat dat nu voorbij is.”

In de bekerwedstrijd tegen Germaan/De Eland kreeg Dirven zoals afgesproken de voorkeur. “Ik kreeg toen vier goals tegen en heb verder niets te doen gehad. Dar was geen lekker gevoel kan ik je zeggen. Tegen SDO en Hoogland ging het goed. Ik sta er gewoon als de trainer me nodig heeft.” Van der Mije: “Raymond straalt rust uit  en dat hebben we nodig. Dat is de kracht van hem met al zijn ervaring. Zondag tegen Alverna staat hij dan ook gewoon weer onder de lat. Colby (Harmon, red) moet nu net als Raymond de eerste maanden heeft gedaan weer knokken voor zijn plaats en de druk op hem gaan opvoeren.”

Dirven: “Ik ben nu bijna 37 en was eigenlijk al drie keer gestopt met voetballen. Ik had dit ook niet meer verwacht. Maar nu ik weer sta wil ik er ook niet meer uit. Ik wil tot mijn veertigste op dit niveau actief blijven.” Om daar vervolgens lachen d aan toe te voegen: “Colby is pas 25 dus die heeft nog vijftien jaar de kans om te keepen.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!