Home / slideshow / Dit is plan B: herstart in januari, door voetballen in juni
Het Amsterdamsche Voetbal

Dit is plan B: herstart in januari, door voetballen in juni

Nadat de KNVB woensdag al aankondigde met een plan B voor het amateurvoetbal te komen, publiceerde de bond dat plan later op de dag. Het is een 29 pagina’s tellend document, waaruit we de belangrijkste punten hebben samengevat.

Promotie/degradatie

De KNVB wil aan het einde van het seizoen promotie en degradatie laten plaatsvinden in de A-categorie. Omdat het er naar uitziet dat de nacompetities geschrapt worden, zal dat betekenen dat er in sommige poules meer clubs direct zullen degraderen. Hierover wordt in een later stadium meer bekend gemaakt.

Herstart half januari, door voetballen in juni

In het meest optimistische scenario zal er in het weekend van 16 en 17 januari een herstart zijn. Dit weekend is bedoeld om duels in te halen. Vanaf 23 en 24 januari hervat de reguliere competitie dan weer. Voor de landelijke competities zal er met Pasen en Pinksteren een dubbel programma zijn en men moet ook rekening houden met doordeweeks wedstrijden. Verder wordt er in juni door gevoetbald, zodat de competities afgemaakt kunnen worden.

Als een herstart half januari niet mogelijk is, gaat de KNVB kijken naar nieuwe opties, zoals een halve competitie. Hierover wordt half december een besluit genomen.

Tot die tijd: hoop op onderlinge oefenduels

Ook in de fase waarin competitievoetbal niet is toegestaan, hoopt de KNVB ruimte te krijgen om mensen te laten sporten. De KNVB wil in de situatie ‘zeer ernstig’ drie fases inbouwen, waarin in fase 2 en 3 senioren zouden kunnen trainen en onderlinge oefenduels kunnen spelen of zelfs oefenduels binnen de regio. Als het kabinet daarvoor open staat, werkt de KNVB de protocollen hiervoor verder uit.

Lees het hele plan van de KNVB

Send this to a friend