Home / Algemeen / Djamai Werkzam keert na een jaar terug bij De Dijk
Dennis Kaars en Djamai Werkzam

Djamai Werkzam keert na een jaar terug bij De Dijk

Het afgelopen seizoen maakte Djamai Werkzam de overstap van De Dijk naar JOS/Watergraafsmeer. Na een jaar op Sportpark Drieburg te hebben gespeeld, besluit hij terug te keren naar Schellingwoude om weer bij De Dijk te gaan spelen.

In het seizoen 2018/2019 speelde Werkzam 21 wedstrijden in de Derde Divisie zaterdag, toch besloot de linksback om De Dijk te verlaten. Dit deed hij omdat het niet boterde tussen hem en trainer Kees Oostermeijer. Werkzam ging zijn geluk beproeven bij JOS/Watergraafsmeer. Toen hij de overstap maakte, wist Werkzam dat hij bij een ervaren team aansloot en er twee concurrenten waren. “De trainer vertelde dat ik geduldig moest zijn”, licht de linksback toe. Hij baalde enorm dat hij op de bank bij het eerste moest plaatsnemen, toen zijn twee concurrenten geblesseerd waren en er een rechtsbenige speler op de linksbackpositie werd opgesteld. Door dat moment raakte het geduld van Werkzam op, hij maakte zijn minuten in het tweede elftal terwijl hij op een hoger niveau wil spelen.

In het komende seizoen keert hij weer terug bij De Dijk. “De club heeft mij benaderd via mijn vader, die ook jeugdtrainer is geweest. Ze waren benieuwd of ik interesse had om terug te komen.” Daar zei Werkzam geen nee tegen, aangezien hij ook lovende verhalen over de nieuwe trainer André Teuling heeft gehoord. “De club kent mij en mijn kwaliteiten.”

Afgelopen zaterdag stonden hij en zijn teamgenoten voor het eerst op het trainingsveld. “Nu is het vooral kennismaken en aan elkaar wennen. We gaan de komende drie weken nog door trainen, dan de zomerstop en vervolgens de voorbereiding. Het is een erg getalenteerd team, maar ook met de nodige ervaren spelers. Daarnaast begreep ik dat het een erg gezellig team is, dat is natuurlijk ook belangrijk.” Voor het komende seizoen wil Werkzam het beter doen dan deze jaargang. “We willen mee doen met de middenmoot, voetballend moet dat denk ik haalbaar zijn. En wie weet kunnen we wel omhoog kijken, je weet het namelijk maar nooit”, vertelt hij lachend.

Foto: Orange Pictures

Send this to a friend