Docent Raymond Bronkhorst nieuwe trainer IJsselmeervogels

Na een jaar afwezigheid keert Raymond Bronkhorst terug naar de trainerswereld. De 45-jarige oud-speler van IJsselmeervogels is per direct de nieuwe trainer van de Rooien. Hij tekent een contract tot de zomer van 2025 en volgt Gert Jan Karsten op. Raymond Bronkhorst is naast trainer-coach ook teamleider op een internationale scholengemeenschap, het Mundus college, in Amsterdam-West. Onderdeel van Esprit Scholen. Esprit Scholen biedt uitdagend en gevarieerd onderwijs op vijftien scholen in Amsterdam.

Bronkhorst is geen onbekende in Bunschoten-Spakenburg. Tussen 2008 en 2012 was hij als speler actief voor IJsselmeervogels. In die periode behaalde hij met de club onder andere drie afdelingstitels, twee zaterdagkampioenschappen, twee algehele amateurtitels en een supercup.

Na zijn spelerscarrière stapte Bronkhorst in 2014 het trainersvak in bij ADO ’20. Daar werkte hij zich via het beloftenteam op tot hoofdtrainer van het eerste elftal. Bij ADO’20 was Bronkhorst assistent van Thijs Sluijter, die op zijn beurt enkele seizoenen SDZ leidde. Na een avontuur bij FC Lisse koos Bronkhorst vorig jaar bewust voor een sabbatical. Zijn nieuwe klus voor komend seizoen als HJO bij ODIN’59 heeft Bronkhorst inmiddels afgezegd.

De lokroep van IJsselmeervogels bleek groot. “Toen IJsselmeervogels belde, merkte ik dat het gelijk begon te kriebelen”, aldus Bronkhorst op de clubwebsite. “Ik ben een gevoelsmens en heb daarom afgelopen winter nog twee tweededivisionisten afgezegd.” Bronkhorst heeft met IJsselmeervogels een duidelijke doelstelling: terugkeer naar de tweede divisie.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)