Doek is gevallen voor New Amsterdam

Vanavond is definitief het doek gevallen voor voetbalclub New Amsterdam. Naar achteraf blijkt heeft het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Noord gisteren al geconcludeerd dat het huurcontract niet verlengd gaat worden. De stilte hieromtrent had te maken met de geplande raadsvergadering van vanavond. Hierin heeft de PVDA een motie ingediend om New Amsterdam in ieder geval tot het einde van het seizoen op het sportpark te laten spelen. Deze motie kreeg vanavond niet genoeg steun en dus is het doek voor New Amsterdam definitief gevallen en mag de club vanaf maandag aanstaande geen gebruik meer maken van het sportpark.

Verantwoordelijk wethouder Kees Diepeveen verwoordde het zeer duidelijk. ‘De organisatie en de financiën kloppen niet bij New Amsterdam en is zelfs verslechterd de laatste jaren. De slechte bereikbaarheid van het bestuur is ook een doorn in het oog van het dagelijks bestuur. Zelfs toen de club een laatste kans kreeg om aan te tonen dat het de zaken op orde had, was het voorstel van New Amsterdam niet geloofwaardig’. Verder hekelde hij de betalingsmoraal van de club, die de schuld alleen maar op laat lopen. Dit zou ook een slechte precedentwerking kunnen hebben naar andere clubs in de stad. Het stadsdeel biedt aan om overschrijvingskosten van leden naar een andere club te vergoeden.

De heer Oost van de PVDA nam in de tweede termijn nog het woord en deed een laatste pleidooi voor New Amsterdam. De VVD, Groen Links, de SP, CDA, Leefbaar Noord en BPN stemden echter allen tegen de motie, waarbij Leefbaar Noord ook duidelijk aangaf dat de onbereikbaarheid van het bestuur, dat nu helemaal weg is, onacceptabel is.

In de uiteindelijke stemming waren alleen de 10 leden van de PVDA voor de motie, de andere 19 raadsleden stemden tegen. New Amsterdam zal dus vanaf aanstaande maandag ophouden te bestaan. De kans dat de club op een ander complex zijn activiteiten voort kan zetten lijkt nihil.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)