Home / Algemeen / Doek valt voor HBOK ondanks ruime overwinning

Doek valt voor HBOK ondanks ruime overwinning

HBOK heeft slechts een seizoen kunnen genieten van het verblijf in de zaterdag eerste klasse B. Het won vanmiddag op eigen veld met 4-1 van GHC, maar concurrent DSO won ook waardoor HBOK en GHC degraderen.

De twee ploegen begonnen aan de wedstrijd in de wetenschap dat DSO het opnam tegen streekgenoot Haaglandia, voor wie er niets meer op het spel stond. HBOK begon alleraardigst aan de wedstrijd met twee dotten van kansen voor Tom Clobus en Tom de Lange, maar doelman Van de Burg greep uitstekend in.

HBOK - GHC

De wind had vrij spel deze middag al leken beide ploegen daar geen last van te hebben. Robin Thiel werd voor het eerst aan het werk gezet door GHC met een mooie pegel. Niet lang daarna werd balverlies achterin bij HBOK dodelijk afgestraft en spits Jeffrey Rutten verschalkte Thiel met een lobje voor de 0-1. HBOK leek even aangeslagen maar had voor rust op 1-1 moeten komen. De keeper liet de bal van zijn voet stuiteren en Clobus was er als de kippen bij, van de Burg herstelde zijn fout door weer een handje tegen de bal te krijgen. Zo kon HBOK met een achterstand aan de thee.

HBOK - GHC

HBOK kwam niet best uit de kleedkamer maar GHC wist niet door te drukken. Een misser achterin bij GHC zorgde ervoor dat Clobus nu wel de gelijkmaker kon binnenschieten. Hierna vielen de doelpunten als rijpe appelen voor HBOK. Robin de Groot omspeelde de keeper en rondde keurig af ondanks een vlagsignaal van de grensrechter, scheidsrechter de Bruijn honoreerde dit niet: 2-1. De Groot maakte ook zijn tweede van de middag door uit een moeilijke hoek raak te schieten. Het slotakkoord was voor invaller Ashraf Azzouz, die vanaf een meter of 20 maar eens uithaalde en de bal via de vingertoppen van de keeper in de kruising zag verdwijnen.

HBOK - GHC

Zoals verwacht won DSO van Haaglandia (dat al rekening hield met nacompetitie voor promotie) en was de overwinning van HBOK er een voor de statistieken. De vertrekkende trainer Don Guezen kon zijn ploeg niet behoeden voor degradatie. Zijn elftal kwam jammer genoeg tekort. We zien HBOK volgend seizoen weer terug in de Amsterdams getinte tweede klasse A, daar waar het vorig seizoen kampioen werd.

Verslag: Maarten Daniëls
Foto’s: Rikus de Lange