Doelman Dijkstra pakt punt voor JOS tegen Westlandia

In de hoofdklasse heeft JOS Watergraafsmeer en belangrijk punt gepakt tegen Westlandia. Op een goed bespeelbaar veld op Sportpark Drieburg werd het 1-1. Beide doelpunten vielen voor rust. Kansen op meer treffers waren er zeker.

Doelman Mitchel Dijkstra liep met een grote glimlach op zijn gezicht het veld af. Hij had zijn ploeg zojuist behoedt voor een nederlaag door in de slotfase en paar cruciale reddingen te verrichten. Tot twee maal toe ging hij gestrekt naar de hoek op een vrije trap van Patrick Batist en verwekte hij een inzet van Mike Brouwer goed tot corner. Het was het slotakkoord van een aantrekkelijke wedstrijd waarbij beide partijen uiteindelijk genoegen moesten nemen met een punt.

Bekker

Trainer Sander Middelbeek kon leven met een punt. Middelbeek: “Over de hele wedstrijd gezien was dat terecht. We hadden het duel na rust ook kunnen beslissen, maar in de slotfase mag je blij zijn dat het 1-1 blijft. Dijkstra sleept ons er dan doorheen. Het was een mooi gevecht.”

foto 4-1756

De start van de Amsterdammers was niet overweldigend. Zonder Alex de Bruijne (net terug van vakantie) en Arthur van Meetelen (net terug van een paart weken Amerika) was het met name de ploeg uit Naaldwijk dat gevaarlijk was. Jeroen Spruijt was twee keer dicht bij en het was dan ook niet verrassend dat de rebound van een vrije trap van Steven Olsthoorn via Spruijt Marcel de Bruijn uiteindelijk scoorde (0-1). Binnen tien minuten was het gelijk. Patrick Lokken ging er vandoor aan de rechterkant en zijn voorzet was perfect op maar voor Richmond Bossman die de 1-1 maakte.

1-1

Na rust was JOS in eerste instantie de betere. Lokken was tot twee keer toe gevaarlijk via de linkerkant. Een voorzet van Bossman werd door Paul Bekker goed ingekopt. Doelman Edgar Leerdam tikte de bal tegen de lat aan. Ook aanvoerder Renger was dichtbij de 2-1. Na een wat rommelige fase was het uiteindelijk Dijkstra die niet onder de drukt van Westlandia bezweek.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag hoofdklasse

Foto’s Martin van Zurk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!