Doelman Joey Potveer (Zwaluwen’30) verrast met overstap naar AFC

AFC heeft zich voor volgend seizoen versterkt met een nieuwe keeper. Joey Potveer maakt de overstap van Zwaluwen’30 naar de tweede divisionist. Potveer kwam twee seizoenen uit voor de club uit Hoorn.

De doelman had eigenlijk al besloten om nog een seizoen bij Zwaluwen’30 te blijven, maar na een telefoontje van AFC afgelopen weekend veranderde zijn standpunt. “Ik had dit zelf niet meer verwacht. Er was in februari al interesse van verschillende clubs. Die heb ik echter allemaal afgezegd en besloten¬†om bij Zwaluwen’30 te blijven. Toen AFC afgelopen weekend belde begon ik toch weer te twijfelen en ben ik maandag een gesprek aangegaan. Vervolgens is het snel gegaan. AFC is een prachtige club en deze kans kon ik niet laten liggen.”

Naast de sportieve ambities die Potveer heeft, was het logistiek gezien ook een voordeel voor de keeper om naar AFC te gaan. “AFC is om de hoek. Ik woon er vijf minuten vandaan en dat is natuurlijk ideaal. Ik heb ook nog een eigen bedrijf in Zaandam wat goed loopt. Het is voor mij mooi dat ik snel kan reizen tussen Amsterdam en Zaandam. Toch is dat natuurlijk niet de hoofdreden waarom ik naar AFC ga. De sportieve reden is het belangrijkste. Bij Zwaluwen’30 had ik toch het gevoel dat ik onder mijn niveau speelde en ook niet hogerop kon met de club.”

De 24-jarige doelman, die in de jeugd uitkwam voor AZ en FC Groningen, kan tevreden terug kijken op afgelopen seizoen. “We hebben ons vrij makkelijk gehandhaafd, wat ik voor het seizoen met achttien nieuwe spelers niet had verwacht. Persoonlijk kan ik ook tevreden zijn denk ik. Ik heb alles gespeeld en ongeveer dertien wedstrijden de nul gehouden. Ik ben daarom ook wel toe aan een stap hogerop.”
Bij AFC wil hij de concurrentie aangaan om de strijd van eerste keeper. “Het is natuurlijk logisch dat een club als AFC goede keepers heeft. Toch ben ik bereid om de concurrentie aan te gaan. Daar wordt ik zelf alleen maar beter van. Ik wil mezelf bij AFC ook verder ontwikkelen en beter worden.”

Foto: Tom Poederbach

Reacties op dit artikel

Gerelateerde berichten
VIDEO: Awardshow 2017 Na afloop van het Kampioenschap van Amsterdam werden op het terrein van WV-HEDW tijdens de Awardshow de individuele prijzen bekendgemaakt. De afgelope...
AFC trekt Jermano Lo Fo Sang (FC Volendam) en Rob Rietveld (Hercules) aan Tweededivisionist AFC heeft zich in defensief opzicht versterkt met Jermano Lo Fo Sang en Rob Rietveld. Lo Fo Sang zat het afgelopen half jaar zonder ...
Malcolm Esajas keert terug bij AFC Aanvaller Malcolm Esajas speelt komend seizoen weer voor het tweededivisionist AFC. In 2009 verliet de spits de Amsterdammers voor een profavontuur. E...

Bedankt voor het delen!
Dankzij jou wordt het amateurvoetbal in Amsterdam groter.


Blijf op de hoogte via facebook en twitter: