Home / Algemeen / Doelman Robin Thiel verkast van HBOK naar OFC

Doelman Robin Thiel verkast van HBOK naar OFC

Met ingang van komend seizoen komt Robin Thiel uit voor het ambitieuze OFC uit Oostzaan. De 27-jarige doelman komt over van zaterdag eerste klasser HBOK uit Zunderdorp. Thiel heeft besloten om die club al na een seizoen te verlaten.

Thiel: ’’Ik heb vorige week een gesprek gehad met OFC, de ambitie van de club spreekt mij erg aan. Ze willen graag zo snel mogelijk naar de Topklasse, dit seizoen zal het waarschijnlijk niet meer lukken maar volgend jaar willen ze weer mee gaan doen om het kampioenschap. Ik wil graag voor het hoogst mogelijke niveau gaan en dus is dit een mooie kans. Bovendien ken ik de mensen bij OFC goed en Oostzaan is voor mij makkelijk te bereiken vanuit mijn woonplaats Krommenie”.

De doelman zal bij OFC de concurrentie aan moeten gaan met twee andere keepers.Thiel hoopt deze strijd uiteraard in zijn voordeel te beslissen.“Ik zie het wel als een uitdaging om eerste keeper te worden, op deze manier is het leuker dan wanneer je van te voren al weet dat de je nummer een bent”

Thiel kwam in zijn actieve carrière dus al eens uit voor OFC, waarmee hij in het seizoen 2011-2012 kampioen werd in de derde klasse zondag. Hierna keerde hij terug naar de Dijk, de club waar hij zijn loopbaan begon. Vervolgens kwam hij een jaar uit voor ZSGOWMS alvorens hij afgelopen zomer de overstap maakte naar HBOK. Op dit moment is Thiel met HBOK verwikkeld in de strijd tegen degradatie.

Verslag Maarten Daniëls
Foto John Beckman