Doelman Sieuwerd Teerink houdt Swift op de been tegen RVVH

Opnieuw goed spel en domineren, maar zoals wel vaker dit seizoen weet zaterdag Hoofdklasser Swift zich hier niet voor te belonen. De ploeg van Mark Evers bleef op bezoek bij RVVH steken op een 1-1 gelijkspel en staan hierdoor nu op een negende plaats. Het punt was mede te danken aan een strek optreden van Siewerd Teerink.

In de eerste helft viel het spel van de gasten nog tegen. Volgens Evers had Swift zichzelf in slaap gesust, mede doordat het spel veelvuldig werd onderbroken. Het wilde de gasten niet lukken om in de wedstrijd te komen. Een 1-0 achterstand bij rust – door een doelpunt van Jesse Eggers na 29 minuten – was het gevolg, al had het nog erger kunnen zijn. “Sieuwerd (Teerink, red.) heeft ons echt in de wedstrijd gehouden met drie knappe reddingen.”

Foto Paul Stoeltie | Sieuwerd Teerink hield Swift in de wedstrijd
Foto Paul Stoeltie | Sieuwerd Teerink hield Swift in de wedstrijd

Na de rust zag de oefenmeester het oude Swift weer terug. “Op basis daarvan hebben we onszelf tekort gedaan. We kregen zoveel kansen, maar het zat niet mee in de afwerking.” Zo bleek de paal een serieuze sta-in-de-weg voor de Amsterdammers. Max van Wakeren, Bas Middelkoop en Jaap Smeeing vonden het houtwerk, waarbij laatstgenoemde ook de lat raakte.

Mathieu Christianen vond wel het net. Met nog twintig minuten te gaan was de verdediger alert bij een hoekschop van Ron Rosenhart. Vlak voor tijd leek Swift de voorsprong te pakken, maar werd een doelpunt van Smeeing afgekeurd wegens buitenspel.

Foto Paul Stoeltie | Mathieu Christianen heeft Swift op 1-1 gezet
Foto Paul Stoeltie | Mathieu Christianen heeft Swift op 1-1 gezet

Ondanks het puntverlies zijn  er voor Evers genoeg aanknopingspunten. “We hebben voor een aanvallende tactiek gekozen en gaan daar niet van afwijken. Voetballend zijn we vaak veel beter dan de tegenstander, alleen lukt het niet dit overwicht om te zetten in een overwinning. Zodra we de eerste driepunter te pakken hebben, ben ik ervan overtuigd dat we een serieuze reeks neer gaan zetten.”

Die overtuiging haalt de oefenmeester uit de laatste wedstrijden. Ook tegen RVVH domineerde Swift een groot deel van de wedstrijd. “De manier waarop we vandaag gespeeld hebben, geeft veel voldoening, ondanks het resultaat. We zijn nu zover dat we de tegenstanders bij de strot hebben en alleen nog even door moeten knijpen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag Hoofdklasse.

Foto’s Paul Stoeltie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)