Home / Algemeen / Doelman Youssef El Abdallaoui verlaat AFC na drie seizoenen

Doelman Youssef El Abdallaoui verlaat AFC na drie seizoenen

Youssef El Abdallaoui vertrekt na dit seizoen bij AFC en gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging. De doelman neemt na drie seizoenen afscheid van de zondag Topklasser. “Ik ga op mijn gevoel af en dat voelt nu niet lekker. Er is geen motivatie meer voor nog een seizoen.”

In zijn debuutseizoen werd hij – nadat hij overkwam van Chabab – kampioen van de zondag Topklasse met de Amsterdammers, vorig jaar moest er gevochten worden om degradatie. “Ik heb het allebei meegemaakt en kijk terug op een toptijd. Het waren twee onvergetelijke seizoenen, maar nu is dat anders.”

Dit seizoen is nog niet geworden wat El Abdallaoui ervan had verwacht. Hij raakte in de voorbereiding geblesseerd en moest die ook grotendeels aan zich voorbij laten gaan. Datzelfde gold voor de start van de competitie, waar de jonge Laszlo Sandor eerste doelman was geworden. “Het heeft niets te maken met dat ik nu tweede keeper ben, het is gewoon een pechseizoen voor mij.”

Youssef El Abdallaoui AFC-WKE

Slechts één keer kwam hij dit seizoen in actie, in een bekerwedstrijd. Het heeft de 29-jarige sluitpost doen laten nadenken over zijn toekomst. “Ik ga op mijn gevoel af. Dat voelt nu niet lekker om er nog een seizoen aan te plakken bij AFC. Daar is geen motivatie meer voor.”

“Ik heb met hele leuke mensen mogen werken”, zegt El Abdallaoui. “Willem Leushuis was top en de samenwerking met Stanley Menzo was voor mij erg leuk. Maar nu wil ik iets anders. Eerst maak ik netjes het seizoen af met AFC en dan begin ik aan een nieuwe uitdaging. Waar durf ik nog niet te zeggen, alleen dat ik op zoek ben naar iets nieuws.”

Send this to a friend