Doelman Zonneveld blijft ondanks interesse MVV bij AFC

Keeper Patrick Zonneveld blijft bij AFC. De 28-jarige doelman liep vorige week stage bij MVV, maar kiest er uiteindelijk toch voor om in Amsterdam te blijven.

Zonneveld kwam afgelopen zomer over van IJsselmeervogels, maar had bij AFC aangeven nog wel open te staan voor een profavontuur. “Het was een kans die ik niet kon laten liggen. MVV had aangegeven meer van me te willen zien voor ze een beslissing namen. Ik heb een positieve indruk achtergelaten, maar ze kunnen hun geld maar een keer uitgeven.”

Patrick Zonneveld2

Ondanks het mislopen van een overstap naar Maastricht, is Zonneveld ook blij dat er nu duidelijkheid is. “Ook als MVV me had willen hebben was het nog geen uitgemaakte zaak. Ik heb hier een baan en anders had ik halsoverkop naar Limburg moeten verhuizen, dat blijft me nu bespaard.”

Nu een overstap naar MVV van de baan is, kan Zonneveld zich volledig focussen op AFC. De doelman heeft zin om aan het seizoen te beginnen. “Ik ben blij dat er duidelijkheid is en heb super veel zin om aan AFC te laten zien wat ik in huis heb.”

AFC begon maandag aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Vrijdag speelt de Tweede Divisionist de eerste oefenwedstrijd van het seizoen tegen Almere City, waarna dinsdag de ontmoeting met Ajax op het programma staat.

Verslag: Jurgen Boegborn

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)