Doelpunt Koopman (AFC) helpt Politie elftal aan zege op Telstar

Het Nederlands Politie elftal heeft gisteren een goede indruk achter gelaten in Velsen-Zuid. Met DCG-speler Thom Leenen en AFC-spits Pieter Koopman in de basis werd met 1-3 gewonnen van de Jupiler League formatie.

Aan de opstelling was al duidelijk te zien dat Telstar deze wedstrijd aangreep om wisselspelers een kans te geven. Met een ware B-ploeg verschenen de Witte Leeuwen op het veld. Mede daardoor waren het de mannen van de politie die in het eerste bedrijf de beste kansen kregen.

Het was dan ook geen verassing dat Frank Commesaris de politie ploeg op een 1-0 voorsprong schoot na dramatisch verdedigend werk van Hoogendorp en Noordhoff. De malaise werd voor Telstar daarna nog erger toen vleugelaanvaller Calvin Valies met een gebroken enkel het veld moest verlaten na een grove charge.

Daarna wist het Politie elftal de score verder uit te bouwen. Eerst was het AFC-spits Pieter Koopman die wist te scoren en even later was het Richard van Schooten die de politie nog voor rust op een 0-3 voorsprong wist te brengen.

Het politie elftal speelde vrij en onbevangen en daar had Telstar duidelijk moeite mee. Toch sloeg het vertrouwen van de politie een tandje door en werd de wedstrijd steeds onvriendelijker. Eerst kwam Telstar nog wel terug in de wedstrijd door een doelpunt van Cagri Kordalak maar daarna werd de wedstrijd nog wel ontsierd door twee rode kaarten.

Marco Miltenburg: “Thom Leenen speelde door afwezigheid van Michael Lanting op de nummer zes positie. Hij werd door de trainer, Simon Kistemaker, terecht uitgeroepen tot man of the match. Ik denk dat jullie interview eerder op de dag hem gemotiveerd heeft. Hij speelde echt geweldig. Ik was blij dat hij voor mij liep.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto: Facebook

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)