Doelpunt Magreb ’90 in 123ste minuut nekt Swift in bekerfinale

Niet Swift maar Topklasser Magreb ’90 heeft de districtsbeker West I gewonnen. Op het veld van Argon in Mijdrecht ging de ploeg van Mark Evers na verlenging onderuit tegen de Utrechters. Nadat de Amsterdammers zich knap terugvochten na een 2-0 achterstand zorgde Magreb-invaller Zakaria Amrani diep in de blessuretijd van de verlenging met een fraaie vrije trap voor de beslissing: 2-3.

Meteen na het doelpunt liep Evers het veld in en maakte een wegwerpgebaar. “Als op deze manier een eventuele prijs door je neus wordt geboord door een belachelijke beslissing van de scheidsrechter, is dat frustrerend”, was de oefenmeester na afloop duidelijk. “We hebben een geweldige wedstrijd gespeeld, dik verdiend de 2-2 eruit gesleept en dat is iets om trots op te zijn. Alleen wordt er dan wel een ongelukkige beslissing genomen. En zeker als je onrecht is aangedaan, wat iedereen kan zien, voelt dat heel slecht.”

Fidel Yilmaz

Al na negentig seconden had Swift de scheidsrechter volgens Evers niet mee. Er werd niet gefloten voor een overtreding op Rutger de Vries, Magreb-aanvaller Jawad Bel Hassan kon vervolgens op het doel van de Amsterdammers afgaan en schoof de bal langs doelman Sieuwerd Teerink diagonaal laag in de hoek: 0-1.

Hoewel Swift daarna het veldoverwicht had en de eerste kleine kansen kreeg, keken de Amsterdammers ruim twintig minuten later zelfs tegen een 0-2 achterstand aan. Hassan Aanzi kreeg alle ruimte om van buiten het strafschopgebied onbedreigd aan te leggen en Teerink in de verre bovenhoek te verslaan. Een derde tegentreffer bleef Swift bespaard omdat een volley van Emilio Samseij uit een voorzet van oud-prof Moussa Kalisse de paal trof.

Max van Wakeren schiet Swift naar 1-2.
Max van Wakeren schiet Swift naar 1-2.

Daarna speelde het spel zich voortdurend op de helft van Magreb ’90 af. Nu kwam er wel grote kansen voor Swift, dat vijf minuten voor de rust verdiend de aansluiting vond. Een vrije trap van Max van Wakeren verdween over de muur in de korte hoek, buiten het bereik van doelman Antoine Gounet: 1-2. De aanvaller had nog geen twee minuten later de gelijkmaker op zijn schoen, maar besloot in kansrijke positie af te leggen in plaats van de trekker over te halen.

Magreb ’90 kon na ruim een uur spelen de wedstrijd in het slot gooien, alleen zat doelman Teerink in de weg bij een inzet van Zakaria Amrani van dichtbij. Swift gaf zich nog niet gewonnen, ging vol op de aanval spelen en kreeg drie minuten voor tijd loon naar werken. Max van Wakeren slalomde door de verdediging, werd eerst nog gestuit door Gounet, maar zijn voorzet werd vervolgens binnen gewerkt door aanvoerder Hasse Bosboom: 2-2.

Duel Fabian Munsterman

Een verlenging, en eventueel strafschoppen, moesten zo voor de beslissing zorgen in de bekerfinale. Beide ploegen kampten echter met fysieke klachten, dus viel het duel een beetje weg. Magreb ’90 kreeg nog een paar mogelijkheden uit dode spelsituaties, alleen zat de overtuiging niet achter de kopballen, terwijl Swift de kracht miste om zelf gevaarlijk te zijn. Toen ook de drie minuten blessuretijd in de tweede helft waren verstreken, leken de lijstjes voor de strafschoppenserie opgesteld te kunnen worden.

Totdat scheidsrechter Robin Punt een makkelijke vrije trap gaf aan Magreb ’90 na een overtreding van Olaf Terhaar Sive Droste. Het ongeloof was groot bij Evers, zeker toen hij de vrije trap van Amrani er vervolgens ook nog in zag vliegen (2-3). In het zicht van de strafschoppenserie, in de 123ste minuut van de wedstrijd, zag Swift de kans op de districtsbeker in rook opgaan.

Hasse Bosboom neemt bij zijn afscheid de tweede prijs in ontvangst.
Hasse Bosboom neemt bij zijn afscheid de tweede prijs in ontvangst.

“We hebben gewoon echt een goede wedstrijd gespeeld, tegen een goede ploeg”, keek Evers terug. “Alleen ben ik teveel sportman om te zeggen: ‘jammer, je hebt goed gespeeld’. Van de 100 scheidsrechters hadden we er met 99 gewoon strafschoppen gehad. We sluiten het seizoen nu het seizoen af met een trots gevoel naar de spelersgroep en een minder gevoel naar hoe het is afgelopen.”

Maandag de samenvatting en meer reacties op de bekerfinale.

Foto’s Paul Stoeltie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)