Doelpunt Tim Ruder voldoende voor minimale zege De Dijk

Promovendus De Dijk heeft ook haar tweede zege in de Tweede Divisie binnen. In een wedstrijd die het geheel domineerde was de 1-0 zege een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Tim Ruder maakte twintig minuten voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd.

“We moeten ons niet rijker rekenen dan dat we zijn”, waren de eerste woorden van trainer Jochem Twisker na afloop van de zege. “We hebben laten zien dat we over voldoende kwaliteiten beschikken en wat deze twee zeges waard zijn weten we pas als we zes of zeven wedstrijden gespeeld hebben.”

Met die kwaliteit zit het bij De Dijk wel goed. Zonder de geblesseerde Achmed Ahahaoui (lies) en Jerghinio Sahadewsing op zijn plaats veranderde er niets aan de aanvallende speelstijl. Voor Jack Tuijp (vorige week nog afwezig vanwege een armblessure) was er een plaats op de bank.

Jong Sparta had een muur aan verdedigers neer gezet om de sterkste linie van De Dijk aan banden te leggen. Dat betaalde zich een uur lang uit, met name door het goede optreden van doelman Bryan Janssen. Hij hield voor rust Abderrahim Loukili (drie keer) en Nabil el Gourari (twee keer) van scoren af.

Een tweede gele kaart voor Bradley Martins na een overreding op El Gourari zorgde ervoor dat de druk nog meer toe nam. Tien minuten na rust bracht Twisker met Tuijp en Chakib Tayeb twee extra aanvallers. Twintig minuten voor tijd werd de muur eindelijk geslecht. Eerste werd de inzet van El Gourari door Janssen van de doellijn gehaald, maar in de rebound bediende Tayeb Ruder die zich goed vrijspeelde en de bevrijdende 1-0 binnen schoot.

El Gourari had daarna het duel kunnen beslissen, maar de aanvaller verzuimde Janssen voor de tweede keer te passeren. Aan de andere kant kwam De Dijk nog goed weg toen Frank Schilder op de doellijn een schot van Jeffrey Neral keerde. Twisker: “We hadden het echt beter uit moeten spelen, veel meer over de buitenkanten. Nu kozen we veel te vaak voor de bal door het midden. Gelukkig heeft het ons geen punten gekost.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie. Maandag een samenvatting en reacties van De Dijk – Jong Sparta.