Doelpunt Valleivogels in blessuretijd kost FC Aalsmeer periodetitel

Niet FC Aalsmeer maar Valleivogels heeft de tweede periode in de zaterdag tweede klasse B gewonnen. Op eigen veld had Aalsmeer in een rechtstreeks duel genoeg aan een punt, maar een tegendoelpunt in de 92ste minuut gooide roet in het eten. Daarnaast is de ploeg van Cor van Garderen ook de koppositie kwijtgeraakt.

Lange tijd leek de 0-0 op het scorebord te blijven staan in Aalsmeer. In barre weersomstandigheden, met regen en forse wind, wisten beide ploegen niet te imponeren. Bij Aalsmeer leek er de nodige spanning op te staan, want de thuisploeg was in de eerste helft erg slordig. De enige keer dat het gevaarlijk voor het doel van Valleivogels verscheen, kwam Michal Kocon net tekort om een lage voorzet van Salih Yildiz binnen te tikken. Zo’n kans kreeg Valleivogels in de openingsfase ook, maar hier kon Sven van Rossum niet aan de voorzet van Jamal Ouassif komen.

Aalsmeer - Valleivogels

In de tweede helft leek Aalsmeer iets meer in de wedstrijd te komen. Het leverde na een uur spelen zelfs een doelpunt op, alleen werd deze afgekeurd. Kocon kon na een goede steekbal van Calvin Koster op doelman Sven Hardeman af, liet de treffer aan de meegekomen Yildiz, maar deze zou volgens de grensrechter buitenspel hebben gestaan. “Dat was zeker geen buitenspel”, was Van Garderen daar na afloop duidelijk over.

Ook Koster vond even later het net, alleen werd zijn treffer wel terecht afgefloten wegens buitenspel. Toen de blessuretijd naderde met de brilstand op het bord, leek het daar ook bij te blijven. Een slotoffensief van Valleivogels, dat moest winnen voor de periodetitel, bracht daar echter verandering. In de tweede minuut van de blessuretijd moest Thomas Harte met zijn tweede gele kaart vertrekken na een onnodige overtreding rond de middenlijn. Een vrije trap van Rémon Liefting werd meteen in het strafschopgebied gegooid, Aalsmeer-doelman Mike Eman greep mis en Stefan van den Brink profiteerde hiervan door de late treffer binnen te werken.

Aalsmeer - Valleivogels

De ontlading bij Valleivogels was groot, de teleurstelling bij FC Aalsmeer ook. Het duurde niet lang voordat scheidsrechter Gansner een eind aan de wedstrijd maakte. Door de late 0-1 is niet FC Aalsmeer, maar Valleivogels winnaar van de tweede periode. “Zo’n doelpunt mag nooit vallen in de 90ste minuut”, zei Aalsmeer-trainer Van Garderen. “Het is natuurlijk heel zuur dat we hier nu niet de periode hebben gepakt en over de gehele wedstrijd gezien vind ik het ook onverdiend.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse B.

Foto’s Jaap Maars

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)