Doelpunt van Daryl Gerritsen genoeg voor winst AFC (zaterdag) bij Victoria

Groots was de zege van zaterdag eersteklasser AFC bij hekkensluiter Victoria niet, maar belangrijk wel. In de zeer spannende competitie blijven de Amsterdammers strijden voor de koppositie. Een doelpunt van Daryl Gerritsen was voldoende voor de overwinning in Loosdrecht: 0-1.

Ondanks dat AFC al ruim twee maanden niet heeft verloren in de competitie, vindt doelpuntenmaker Gerritsen dat zijn ploeg qua spel in een dip zit. “We blijven wel winnen maar het is zeker niet goed genoeg. We hebben het geluk dat het goed afloopt. We waren vandaag tegen Victoria wel de bovenliggende partij, maar met name in de eerste helft waren we erg gemakzuchtig. Het was een lastige wedstrijd. Zij hadden niks te verliezen en konden vrijuit voetballen”, blikte de verdediger terug.

In het eerste bedrijf was het erg rommelig van de kant van AFC. De bezoekers hanteerden te vaak de lange bal. Victoria was meerdere keren gevaarlijk uit de counter uit mislukte corners van AFC. Gerritsen: “We mochten ons handen dicht knijpen dat we niet op achterstand kwamen. Gijs van Zetten hield ons een paar keer goed op de been. Die heeft ons eigenlijk gered van een blamage.”

Na rust liep het, na wat omzettingen en wijziging naar 4-3-3, beter bij AFC. De gasten kregen kansen via onder andere Thierry van der Kooye en Mauritsio Helstone, maar beiden hadden het vizier niet op scherp. Gerritsen had dat halverwege de tweede helft wel. Uit een corner vond hij bij de tweede paal met een diagonaal schot de verre hoek: 0-1. Na deze treffer ontstond meer ruimte voor AFC. De roodzwarten waren nog gevaarlijk via Helstone en A1-speler Andrew Kanters, maar meer zat er niet in.

De drie punten kwamen voor AFC verder niet meer in gevaar. Volgend weekeinde staat het restant van de gestaakte thuiswedstrijd tegen CSW op de agenda en over twee weken wacht de topper op visite bij DHSC. “Dan moeten we echt uit een ander vaatje tappen. We zullen dan meer voor elkaar moeten werken en de kansen afmaken”, blikt Gerritsen vooruit. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.

Foto’s Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC