Doelpunt van Epi Kraamer voldoende voor FC Aalsmeer tegen Woudenberg

Door een nipte 1-0 overwinning op Woudenberg is FC Aalsmeer voor even uit de degradatiezone van de zaterdag eerste klasse A geklommen. Een doelpunt van Epi Kraemer, op slag van rust, bleek uiteindelijk voldoende voor de zege voor de ploeg van Cor van Garderen, die nu op een negende plaats staat.

Na het belangrijke gelijkspel tegen Zuidvogels (0-0) was ook tegen Woudenberg het resultaat belangrijk. FC Aalsmeer loerde op eigen veld op een fout van de tegenstander om in de omschakeling toe te slaan, maar de gasten hadden precies dezelfde spelopvatting. Door het lage tempo werd er weinig gevaar voor beide doelen gesticht.

Totdat de thuisploeg de druk iets opvoerde. Epi Kraemer zette na ruim een half uur Mike van Eenennaam goed vrij, maar de verdedigende middenvelder mikte van dichtbij te hoog over het doel. In de 44ste minuut werd FC Aalsmeer alsnog beloond. Kraemer besloot een individuele actie met een hard schot, buiten bereik van doelman Daan Schennink: 1-0.

Na de rust brak de wedstrijd iets meer open. Woudenberg moest uit zijn schulp kruipen, alleen slaagde het er niet in om gevaarlijk te zijn. Aalsmeer-doelman Nick van der Wiel werd zaterdagmiddag geen enkele keer serieus getest. De aanvallende intenties van Woudenberg zorgden ervoor dat de thuisploeg meer ruimte kreeg. Hier werd echter onzorgvuldig mee omgesprongen. Lilinho Martins besloot in vrije positie onnodig af te leggen in plaats van zelf de trekker of te halen en Calvin Koster was net niet scherp genoeg in de afronding (naast en over).

De overwinning kwam geen moment meer in gevaar voor FC Aalsmeer. De ploeg van Cor van Garderen kon de drie punten goed gebruiken, aangezien ook de concurrentie de laatste weken punten pakt. Na vijftien wedstrijden heeft de promovendus achttien punten bij elkaar gehaald, wat de negende plaats oplevert. De voorsprong op de nacompetitiestreep bedraagt slechts twee punten. Volgende week kunnen de Aalsmeerders op bezoek bij hekkensluiter JSV Nieuwegein een nieuwe slag slaan in de strijd om lijfsbehoud.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag eerste klasse A.