Doelpuntloos gelijkspel voor kansenmissend FC Aalsmeer

Zeven grote kansen, waarvan vijf keer alleen voor de keeper en nog slaagde FC Aalsmeer er niet in om tot scoren te komen tegen FC Breukelen. De ploeg van Cor van Garderen mocht uiteindelijk zelfs nog blij zijn dat het een punt overhield, aangezien beide teams het vizier niet op scherp hadden: 0-0.

Over het puntenaantal is de oefenmeester na de eerste twee competitiewedstrijden tevreden. Vier punten tegen twee titelkandidaten, al had er gewonnen moeten worden van FC Breukelen. “Met alle respect voor Breukelen, maar als je op dit niveau zoveel kansen creëert, moet je gewoon winnen”, zei Van Garderen. “We hebben zelfs nog een beetje mazzel dat we niet verliezen, want dat had zomaar kunnen gebeuren. Zo is de voetballerij.”

Met name in de eerste helft dook de thuisploeg veelvuldig op voor het doel van Nick Turksma. Michal Kocon, Lulinho Martins en Epi Kraemer hadden allen niet hun beste dag in de Aalsmeerse aanval. “In de eerste helft moet je met 2-0 ofzo voor staan. We hebben echt een paar goede fases gehad, dan moet je daarin ook scoren”, vond Van Garderen.

In de laatste twintig minuten drukte FC Aalsmeer steeds verder naar voren om de openingstreffer te forceren, waardoor er in de tegenaanval ruimte kwam voor FC Breukelen. Zij slaagden er – net als de thuisploeg – niet in om op zaterdagmiddag te scoren, met de grootste kans voor Mike Versloot (van dichtbij hoog over). Dat wordt komende week dus een extra training afwerken. “Dat zou niet verkeerd zijn”, glimlacht Van Garderen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.