Doelpuntrijk duel zorgt voor vreugde bij DVVA-trainer Van der Horst

DVVA zette zaterdagmiddag JVC gemakkelijk aan de kant. De Amsterdammers wonnen de eerste bekerwedstrijd met 4-2, dankzij een assist en twee doelpunten van Guido de Graaf.

Het werd een duel tussen twee leuke ploegen die allebei vol op de aanval speelden. DVVA had de hele wedstrijd het overwicht, maar kwam wel vroeg op achterstand. De verdedigers stonden niet op te letten en ook fout gepositioneerd. “Zulke kleine foutjes zullen we in het begin van het seizoen wel vaker hebben”, aldus de trainer. Toen we bijna tegen het rustsignaal aan zaten probeerde DVVA het nog een keer. Een afgeslagen voorzet viel na een goede actie over de linkerkant voor de voeten van Jari van der Meer en schoot de bal uitstekend in de goal. Waardoor Lex van der Horst toch nog met een goed gevoel de rust in ging.

Na rust leek het wel of DVVA een speciaal drankje in de thee had gedaan, want na 6 minuten stond het al 3-1. Een hele goede individuele actie van Job Arntz eindigde met een voorzet die afgemaakt werd door Guido de Graaf. Vlak daarna volgde de 3-1. Een penalty die benut werd door Guido de Graaf en zo zijn tweede doelpunt op het wedstrijdformulier kon zetten. Daarna zag je het grote verschil tussen de twee ploegen. JVC kon het conditioneel en voetballend niet meer opbrengen waar DVVA nog een keer van profiteerde. Lennart Bril kopte de 4-1 binnen. Aan het eind van wedstrijd maakte de centrale verdediger van DVVA nog een persoonlijke fout, maar dat bracht de overwinning niet in gevaar.

“Ik wil heel graag dat mijn spelers op verschillende posities uit de voeten kunnen, zodat we een bepaalde speelwijze kunnen spelen. Dat kost tijd op conditioneel gebied en het begrijpen van de manier van druk zetten, maar ik heb goede dingen gezien en dat geeft mij weer een goed gevoel waar maandag aan kunnen werken”, zo blikte Van der Horst tevreden terug.

Tekst: Auke Kooreman