Doelpuntrijk gelijkspel voor Swift tegen ACV

Swift en ACV hebben er zaterdagmiddag een doelpuntrijk duel van gemaakt. Beiden hielden er één punt aan over: 4-4.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Hoofdklasse Zaterdag B

De wedstrijd was nog geen twee minuten onderweg toen de Amsterdammers al op voorsprong kwamen. Uit een vrije trap verzorgde Noa Benninga op fraaie wijze de 1-0. Maar ACV wist al vrij snel weer op gelijke hoogte te komen. Na iets meer dan een kwartier maakte Justin Mulder er 1-1 van. De ploeg uit Assen wilde daarna doordrukken en kreeg uit een vrije trap een goede mogelijkheid, maar Matthijs Hardijk schoot de bal over. Een paar minuten later kwamen de bezoekers wel op voorsprong uit een goede aanvaller. De bal ging van Mulder naar Hardijk en uiteindelijk naar Jim de Leeuw, die het afmaakte. Daarna herpakte Swift het en kreeg het verschillende kansjes, ondermeer uit een kopbal van Fidel Yilmaz. Op slag van rust dacht Swift de 2-2 te maken, maar ging de vlag omhoog voor buitenspel.

Tien minuten na rust breidde ACV de voorsprong uit. Opnieuw was Hardijk belangrijk voor zijn ploeg. Hij gaf de voorzet, waarna Ezra Schrijver binnen schoot. Lange tijd leek het erop dat de Assenaren er met de zege vandoor zouden gaan, maar de laatste 20 minuten waren spectaculair. Eerst was het Daan Sutorius die de aansluitingstreffer maakte voor Swift. Een paar minuten later werd het ook 3-3, via Guido de Graaf. Maar het was nog niet gedaan. ACV kreeg een penalty nadat doelman Virgil Deen een overtreding beging op Kevin Mennega. Gijs Jasper benutte de penalty: 3-4. Een paar minuten voor tijd wist Swift echter weer gelijk te maken, via Ron Rosenhart.

Zo hielden de Amsterdammers een punt over aan het duel. Mede-koploper Eemdijk speelde in Volendam ook gelijk, waardoor beide ploegen nog steeds evenveel punten hebben.