Home / slideshow / Doelpuntrijke eerste helft levert AFC zege op tegen DWS

Doelpuntrijke eerste helft levert AFC zege op tegen DWS

Het gedegradeerde AFC was de competitie goed gestart, met twee zeges uit de eerste twee duels. De derde tegenstander was zaterdag DWS. De ploeg die overstapte naar de zaterdag moest even wennen op de nieuwe speeldag, maar boekte vorige week tegen Arsenal de eerste zege. Het onderlinge eindigde in een 4-2 zege voor AFC.

Voorafgaand aan het duel werd er een minuut stilte gehouden, vanwege het overlijden van Pim van de Meent. Van de Meent was in het verleden bij beide clubs trainer. Daarna werd er afgetrapt en duurde het niet lang voordat de eerste goal op het bord kwam. Al in de derde minuut opende AFC de score. Vanaf rechts kwam de bal perfect voor Jaimy Roemer. Dani Marzan kon in eerste instantie nog redden, maar in de kluts maakte Roemer alsnog de 1-0. Er volgden wat kansjes over en weer, maar met ongeveer een half uur op de klok kwam het duel plotseling helemaal los.

Dit keer was Roemer de aangever en stelde hij Denis Wooninck in staat om de 2-0 binnen te koppen. Maar een paar minuten later stond het alweer 2-1. Daryl Bobson werd gevloerd in de zestien en vanaf de stip maakte Romario Sabajo er 2-1 van. Even later kwam het spel een tijdje stil te liggen. De grensrechter van DWS vlagde voor buitenspel, maar zijn signaal werd genegeerd door de grensrechter. Het leverde een woordenwisseling op, waarop de scheidsrechter besloot dat de grensrechter moest vertrekken. Dat leek hij niet van plan, waarna de scheidsrechter in gesprek ging met spelers en staf van beide teams. Niemand leek er problemen mee te hebben om gewoon verder te spelen, want er leek weinig aan de hand. De scheidsrechter was echter gedecideerd en pas nadat er een nieuwe grensrechter was, werd het spel hervat.

Niet lang daarna volgde de 2-2 van Bobson, via de onderkant van de lat. Hoewel de klok inmiddels richting 45 minuten ging, was de koek nog lang niet op voor de eerste helft. Eerst was Wooninck niet zelfzuchtig en legde de bal breed op Max de Bruijne, die de 3-2 maakte. Even later was AFC er weer vandoor en besloot Madjerno Baal aan de noodrem te trekken. Het leverde hem rood op en vanaf de stip maakte Soufiane Hetli er 4-2 van. Daarna konden beide teams even bijkomen van dit onstuimige kwartier.

De tweede helft was een stuk minder enerverend. Voor DWS was het vooral schade beperken, AFC hoefde niet echt meer. De thuisploeg kreeg nog wat kansen via Hetli en invaller Younes Ouaali. Laatstgenoemde kreeg ook nog een penalty mee. De inzet van Hetli werd echter gekeerd door Marzan. Aan de andere kant kwam DWS ook nog wel een paar keer voor het doel, maar zonder echt gevaarlijk te worden. Zo was de ruststand hetzelfde als de eindstand.

Volgende week is er geen competitievoetbal, maar wordt er gespeeld in de districtsbeker. AFC en DWS plaatsten zich beiden voor de knock-outfase. AFC speelt woensdag al een uitduel bij competitiegenoot DVVA, DWS krijgt zaterdag bezoek van vierdeklasser TOS-Actief. Bekijk hier het hele programma in de districtsbeker

Op 29 oktober gaat de competitie weer verder, AFC gaat dan op bezoek bij OSV. DWS speel een thuiswedstrijd tegen EVC uit Edam. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 2a

Foto’s: Tom Poederbach

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)