Martin de Groot

Doelpuntrijke zege voor Swift in Sneek

In een doelpuntrijk duel heeft Swift zaterdagmiddag gewonnen van ONS Sneek. In Amsterdam werd het eerder dit seizoen al 5-2, nu eindigde het duel in 3-5.

Het leek een eenvoudige middag te worden voor Swift, dat na een paar minuten in de tweede helft al op een 0-3 voorsprong stond. De doelpunten waren van Noa Benninga, Guido Moelee en Fidel Yilmaz. Maar daarna begonnen de Friezen aan een waanzinnige comeback.

Snel na de 0-3 werd het 1-3 via Steyn Posta. Vervolgens werd het in de 73e minuut 2-3 uit een corner, binnengekopt door Gabriël Fernando. En snel daarna werd het via Mark Westra zelfs 3-3. Maar Swift liet het daar niet bij zitten en kwam ook weer terug. Meteen na de 3-3 werd het 3-4 via Daan Driever. In de slotminuut maakte Jelle Spanninga er ook nog 3-5 van.

De overwinning geeft Swift weer wat lucht richting de onderste ploegen. Komende week treft het nummer 15 NSC Nijkerk. Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Hoofdklasse Zaterdag B

Archieffoto: Orange Pictures