Dom, maar verdiend, puntenverlies V&V tegen RAP

V&V heeft voor de derde achtereenvolgende week niet kunnen winnen. Na de nederlaag tegen Voorland en het gelijkspel tegen RODA’23 kwam de ploeg van Edwin van der Raad, in de vierde klasse D, nu niet verder dan 2-2 tegen RAP.

De eerste minuut van de extra tijd in de tweede helft. Vlug en Vaardig staat met 2-1 voor. Er wordt uitverdedigd, de bal komt rond de middellijn bij linkerspits Gerben Bolten. Hij geeft, terwijl de middenvelders naar voren trekken, een oliedomme hakbal die nergens beland. Ja, bij een tegenstander. Die weet er wel raad mee: een razendsnelle uitval over rechts, voorzet, doelpunt, 2-2.

Vierde minuut van de extra tijd. Dyon Huisman, halverwege de tweede helft ingevallen voor Marvin Calor, schiet van dichtbij tegen de uitstekende doelman Tommy van Kempen van RAP aan. De terugkaatsende bal wordt door Nasserdin Cheddadi snoeihart  ingeschoten. Op het hoofd van de doelman. Geen doelpunt dus.

Het was in elk geval bloedstollend spannend deze middag. De neutrale toeschouwer, waarvan er vandaag niet veel waren, heeft genoten. Met ook nog een voortreffelijke scheidsrechter Christiaan van Langen.

V&V zette het eerste half uur continu druk op RAP. Nasserdin Cheddadi, dit seizoen voor het eerst in de basis, kwam na een paar minuten al alleen voor de doelman, maar wist niet te scoren. Gerben Bolten was op links zijn tegenstander voortdurend te snel af. Maar zijn voorzetten waren of niet goed, of er werd niets mee gedaan. Zo kreeg Marvin Calor in één minuut (de 17e) twee riante mogelijkheden om van dicht bij te scoren. De eerste ging via de paal naast en de tweede schoot hij voorlangs.

Ook via de rechterkant had V&V via de steeds mee opkomende Michiel van Tilburg  veel ruimte. De laatste tien minuten voor de rust wordt RAP gevaarlijker en krijgt ook een paar kansen. De mooiste aanval van de wedstrijd, een paar razendsnelle driehoekjes met een schot net naast, wordt opgezet door uitblinker Salah Bentohami. Vrijwel alle gevaar begon steeds bij hem op rechts, waarmee hij linkerverdediger Wouter Oosterloo en linkermiddenvelder Gert van Dijk een lastige middag bezorgde.

Maar het is V&V dat in de 39e minuut scoort. Davey Huisman werkt de bal uit een voorzet van Gerben Bolten bij de tweede paal in het doel (1-0)

Na de pauze is RAP sterker dan V&V. In de eerste minuten krijgt RAP twee grote mogelijkheden uit voorzetten van Bentohami. Toch is het V&V dat na tien minuten scoort. Een diepe bal wordt door Cheddadi teruggelegd op Gerben Bolten, die kaatst en Nasserdin Cheddadi kan scoren.

Het laatste kwartier brengt RAP een paar verse spelers in, gaat 1-op-1 spelen en zet V&V met de rug tegen de muur. Een vrije trap in de 81e minuut net buiten de zestien wordt door spits Michael Preng met links prachtig over de muur heen in de hoek gekruld. Doelman Daniël Pommerel staat (overigens in de goede hoek) als aan de grond genageld.

In de laatste minuut komt RAP dan toch wel verdiend op 2-2 als Bolten namens V&V de tegenstander wel heel makkelijk aan de bal helpt. Een razendsnelle counter wordt vakkundig afgemaakt.

Verslag Rien van Tilburg 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!