Home / Algemeen / Dominant AFC gaat ten onder tegen promovendus OSV

Dominant AFC gaat ten onder tegen promovendus OSV

In de zaterdag tweede klasse A heeft AFC een pijnlijke nederlaag geleden tegen promovendus OSV. In Tuindorp Oostzaan won de ploeg van Kai Meeuwsse met 1-0 van hoog aangeslagen AFC. Dave Zwiebel maakte al na dertig seconden het enige doelpunt van de wedstrijd.

De woorden van AFC-er Justin Swart na afloop waren duidelijk: “ We moeten gewoon doelpunten maken en wel meer dan eentje.” Swart sloeg daarmee de spijker op zijn kop. AFC domineerde de hele wedstrijd en had ruim 70% balbezit. Voldoende voor de zege, of minimaal een punt, was het dus niet. OSV-trainer Kai Meeuwsse: “Mijn manier van spelen is dit niet, maar we hebben wel drie punten.”

OSV-trainer Kai Meeuwsse kijkt gespannen toe of zijn ploeg stand houdt in de slotfase
OSV-trainer Kai Meeuwsse kijkt gespannen toe of zijn ploeg stand houdt in de slotfase

Meeuwsse doelt daarmee op de defensieve speelwijze van zijn ploeg. “Als ik druk ga zetten wordt ik helemaal weggespeeld en verliezen we met 5-0. Daar had ik even geen zin in.” OSV werd daarnaast ook nog eens geholpen door een hele snelle treffer. Al na dertig seconden lag de bal achter AFC-doelman Peter van der Linden. Bast ter Haak gaf de pass en Dave Zwiebel ronde vakkundig af.

Een paar minuten later leek AFC de vroeg opgelopen schade al te herstellen. Een kopbal van Wessel Westerhof werd door doelman Keevel echter prima verwerkt. Aan de andere kant was OSV ook nog dicht bij een tweede treffer nadat Van der Linden een afstandsschot van Jermaine Jeulink niet klem vast had. Zwiebel miste in de rebound.

AFC werd steeds dominanter en OSV kwam er niet meer aan te pas. Na 23 minuten leek de 1-1 een feit. Michael Malmberg gaf goed voor en Westerhof scoorde, maar scheidsrechter Barrales, die verder prima floot, keurde op advies van de grensrechter het doelpunt ten onrechte af. Gijs Niehe kopte over en een schot van Justin Swart knalde op de lat uiteen.

AFC-trainer Benno Nihom weet het ook niet meer. Zijn ploeg mist kans op kans op de gelijkmaker.
AFC-trainer Benno Nihom weet het ook niet meer. Zijn ploeg mist kans op kans op de gelijkmaker.

Na rust veranderde het spelbeeld niet. De kansen regen zich de eerste twintig minuten aaneen. Westerhof schoot in het zijnet en Hofstra kwam een teenlengte te kort om te scoren. Een handsbal van Willem Deetman in de zestienmeter gaf OSV de uitgelezen mogelijkheid . De penalty werd door Tom Clobus echter tegen de paal geschoten. Clobus: “Ik kan me niet herinneren wanneer ik een penalty heb gemist.” AFC ontsnapte en bleef op jacht gaan naar de verdiende gelijkmaker. Floris Dokkum schoot vanuit vrije positie hoog over en Hofstra raakte op aangeven van Swart nog de paal.

Hoe hoog de druk ook werd opgevoerd, de kansen werden steeds zeldzamer voor AFC. OSV kon in de slotfase uiteindelijk makkelijk stand houden en de eerste drie punten van het seizoen bijschrijven. AFC-trainer Benno Nihom: Zo’n wedstrijd als deze heb ik echt nog nooit verloren. Zo dominant waren we. Wij worden door vele gezien als kampioens-kandidaat, dat zijn we zeker nog niet. We hebben een goede ploeg maar hebben nog ene lange weg te gaan voordat we dat ook echt zijn. Eerst maar eens de eerste vijf halen.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 2A.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)