AALSMEER - VREEKAMP
Captain Mike Vreekamp

Dominant FC Aalsmeer wint van ZAP en zit ‘op rozen’

Nadat AGB in de namiddag van zaterdag jongstleden opzij werd gezet, werd Aalsmeer donderdagavond gekoppeld aan ZAP uit Breezand. Op eigen voetbalterrein bleef het, ondanks dominant voetbal, nog lang relatief spannend. Een marge van één doelpunt was lange tijd voldoende om ZAP op afstand te houden. Kort voor het einde gooide Malick Lowe de wedstrijd definitief in het slot: 2-0.

Op verzoek van ZAP werd de wedstrijd naar voren gehaald. Voor Aalsmeer was dit geen probleem, aangezien ook zij te maken hebben met festiviteiten aankomend weekend in het dorp. Wat kansjes voor Aalsmeer werden in beginsel gestopt door de doelman van ZAP, Devlin van den Bosch. Toch was het nog niet zo dat de ploeg van trainer-coach Ted Verdonkschot constant kon aanvallen. ZAP speelde verdedigender, Aalsmeer had wat meer de bal. Een contrast met afgelopen weekend, toen AGB wel hoger druk zette op Aalsmeer. Naarmate het spel vorderde kreeg Aalsmeer meer grip op de wedstrijd, voetbalden makkelijker en creëerden meer kansen. Dat had zich echter nog niet vertaald naar doelpunten voor rust.

De klus werd na rust geklaard. De eindpass was wat beter, het ritme komt steeds meer in de ploeg. Het is ook allemaal een kwestie van trainen en onderlinge afstemming de komende tijd. Aalsmeer was dominant, ZAP moest verder achteruit. Een goed aangesneden corner van Mike Vreekamp werd prima door Daan Vaneman binnengewerkt: 1-0. Luttele minuten voor tijd was het Lowe die voor de 2-0 zorgde.

Gambiaan Lowe (20) was afgelopen weekend tegen AGB trefzeker en zo ook donderdag tegen ZAP. Sinds vorig seizoen aangesloten bij de zondagselectie van de club Aalsmeer, helemaal opgeleefd en nu aangesloten bij de zaterdagselectie, na verschillende avonturen onder andere bij de jeugdopleiding van FC Volendam en DEM.

Aalsmeer gaat aan de leiding in de bekerpoule; passend bij de ambities wil de ploeg van Verdonkschot graag verder bekeren. ,,We hebben het in eigen hand. We hebben in de tweede helft tegen ZAP feitelijk niets weggegeven. Uiteraard krijgen we weleens corners en vrije trappen tegen, maar daar bleef het bij. We gaan zien wat RODA’23 en AGB tegen elkaar doen, maar uiteindelijk kijken we vooral naar onszelf en moeten wij het volgende week weer laten zien tegen een RODA, dat ook aan de weg timmert”, sloot Verdonkschot af.

FC Aalsmeer speelt op zaterdag 16 september, aanvang 17.00 uur, tegen RODA’23. Het duel staat onder leiding van arbiter Barrales.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)