Home / Algemeen / Don Guezen de verrassende nieuwe trainer van Ouderkerk

Don Guezen de verrassende nieuwe trainer van Ouderkerk

Don Guezen (HBOK) is met ingang van komend seizoen de nieuwe trainer van het eerste zondagelftal van Ouderkerk. De vierdeklasser heeft daarmee een opvolger gevonden voor de vertrekkende Martin van Egmond.

Guezen: “Drie weken geleden speelden we met HBOK een oefenwedstrijd tegen de zaterdag van Ouderkerk (6-0 HBOK, red.) en toen vroegen ze of ik interesse had om een keer te komen praten. Dat was het eerste contact en daarna is het snel gegaan.”

Ouderkerk koos er vanaf dit seizoen voor om het accent meer op de zondag te leggen. Momenteel staat de ploeg van Van Egmond om tweede plaats in de vierde klasse F met drie punten achterstand op Sporting Martinus. Guezen is momenteel trainer van eersteklasser HBOK. Guezen: “Het is inderdaad een paar stapjes lager, maar zo zie ik het zeker niet. Ik wilde graag op zondag aan de slag zodat ik op zaterdag naar mijn zoon kan kijken. Ouderkerk is een club met ambitie waar veel mogelijkheden zijn. Ze beschikken over een jonge talentvolle ploeg en hebben prachtige faciliteiten. Hier is gewoon erg veel mogelijk.”

Wat Guezen vooral plezier zal doen is dat Ouderkerk over een kunstgrasveld beschikt en er dus bijna altijd gevoetbald kan worden. Iets wat HBOK wel anders is. Guezen: “Dat is natuurlijk wel heel plezierig. Net zoals dat ze een goede jeugdopleiding hebben. Met deze club is echt veel mogelijk. Doelstellingen hebben we nog niet uitgesproken, maar persoonlijk denk ik dat Ouderkerk binnen drie jaar een stabiele tweedeklasser kan zijn.”

Foto boven Jordy Beukeboom: Don Guezen (r) na het ondertekenen van zijn contract met voorzitter commissie seniorenvoetbal Jeroen Wirz (l) en Wil Daane