Home / Algemeen / Don Guezen vertrekt bij FC Purmerend vanwege ‘verschil van inzicht’

Don Guezen vertrekt bij FC Purmerend vanwege ‘verschil van inzicht’

Na één seizoen vertrekt Don Guezen alweer bij FC Purmerend. Een verschil van inzicht over de gang van zaken bij de zondag derdeklasser ligt hieraan ten grondslag.

“Op technisch, tactisch en organisatorisch vlak komt de club tekort voor de ambitie die ik heb. Terwijl dat met de spelers wel zo is, die samenwerking is top”, zegt Guezen. “Ik vind het jammer dat ik ze niet verder kan helpen. Het gaat mij tegen de borst stuiten. Daardoor hebben we besloten niet met elkaar verder te gaan. Ik kan het niet alleen trekken.”

Peter Lek, voormalig hoofdtrainer van de club en nu onderdeel van de technische commissie, bevestigt dit. “Don is een prima veldtrainer en een goede vent, maar er moet een binding wezen tussen club en trainer. Die klik is er niet. Dat komt niet in één keer uit de lucht vallen.” Toch is de club hier ook deels debet aan. “Wij zijn als club ook tekortgeschoten, want we hebben sommige dingen niet voor hem kunnen regelen.” Zo heeft de club al wekenlang geen grensrechter. Guezen: “Daar heb ik mij echt aan gestoord.”

Volgens beide partijen is er nog wel voldoende basis om het seizoen netjes af te maken. FC Purmerend probeert zich te handhaven in de zondag derde klasse B. De club staat op een tegenvallende elfde plek, slechts twee punten boven de nacompetitiestreep. “Maar we spelen goed en staan niet op de plek waar we horen.”

Foto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)