JOS - KAMPONG

Donderdag(avond)-schot Plemper zet JOS op pole-position tegen Kampong

JOS Watergraafsmeer heeft zichzelf donderdagavond een goede dienst bewezen door Kampong uit Utrecht met een nederlaag huiswaarts te sturen. Tim Plemper werd met een typerend ‘Plemper’ schot matchwinnaar (1-0). Zondag 11 juni volgt de return in Utrecht.

jos-kampong
Plemper matchwinnaar

JOS was de Utrechtse vierde divisionist vooral na de rust redelijk de baas. Voor rust kroop de thuisploeg enkele keren door het oog van de naald. Uiteindelijk stapte JOS wel als winnaar van het veld. De ploeg van trainer-coach Cor ten Bosch lijkt in de nacompetitie de winnende vorm gevonden te hebben. Mocht JOS zondagmiddag in Utrecht niet verliezen, dan betekent dat een welverdiende (zomer)vakantie en behoud in de derde divisie.

Wie dacht dat alleen bij JOS enkele ‘oud gedienden’ op het veld stonden, kwam bedrogen uit. Uit de hoge hoed getoverd stond Daan Groot Zwaaftink binnen de lijnen. De 40-jarige spits van Kampong zette JOS doelman Bas Schol aan het werk. Zijn fenomenale vrije trap belandde op de lat en clubtopscorer Merijn Muskens zag met enige regelmaat zijn medespelers over het hoofd, JOS kwam goed weg. Anders bekeken verdedigde JOS passievol, was slim in de duels en sluw met uitbraken. Het kwam meer richting Utrecht keeper Job Peeters met enkele speldenprikken.

Het Amsterdamse gogme kwamen de Utrechters na ruim een half uur duur te staan. Keeper Peeters was volstrekt kansloos op een afstandsschot van Tim Plemper, al stond de keeper wellicht iets te ver voor zijn doel. Plemper benutte deze buitenkans: 1-0. Peeters had vervolgens wel antwoord op een pegel van Richie Owusu-ansah, anders was de 2-0 voor de rustpauze een feit.

Richie Owusu-ansah had de 2-0 op de schoen

De tweede helft werd toch wel een slijtage slag. Kampong drukte, JOS behield de controle en haalde de snelheid er vaak eventjes uit. Er waren hoogstandjes van Sam Nijpels en Tony Tol, al leverde dat voor eigen doel louter hachelijke situaties op. Mogelijke penalty situaties – aan beide kanten – werden vakkundig weggewuifd door de zeer goed leidende arbiter Lars van Leeuwen. JOS had op elke Utrechtse aanval antwoord en Kampong liep zich stuk op de tactisch sterkere Amsterdammers. Plemper kon het duel definitief in het slot gooien voor JOS, opnieuw stond Peeters Amsterdams succes in de weg.

jos - santen
Boris Santen speelde opnieuw weergaloos

Door de nipte winst, is een gelijkspel komende zondag feitelijk al voldoende. Aanvoerder Richmond Bossman zag een moeizaam begin met een goed einde: ,,We begonnen de voorbereiding slecht. Files, niet iedereen was op tijd aanwezig. Dat zag je terug in de eerste helft. Sommige jongens zijn niet gewend om met heel veel publiek te spelen, we waren gek genoeg ook een beetje zenuwachtig. We durfden niet te voetballen. Er lagen heel veel ruimtes en mogelijkheden. Dat was zonde, we hebben deze niet benut. Ik voelde het wel aan, maar dat was niet bij iedereen zo. Uiteindelijk werden we steeds iets beter in de wedstrijd en met de individuele kwaliteiten hebben we de wedstrijd beslist.”

jos
Malcolm Esajas stond donderdagavond droog. Stilte voor de (laatste) storm?

Zondag 11 juni wacht een helse klus in Utrecht. Bossmann beseft dat als geen ander, maar is ook vol vertrouwen: ,,Zondag en donderdag zijn voor ons totaal verschillende dagen. Iedereen is op donderdag aan het werk, druk met de kinderen. Dat voel je ’s avonds in je zware benen, vermoeid. Zondag staan we fris op, dan is het gewoon anders. Het wordt wel een heel pittige wedstrijd. De meeste mensen uit het publiek die hier waren, zijn er zondag ook bij schat ik in en dan spelen ze ook nog eens thuis. We hebben gelukkig ervaren jongens, het komt goed.”

De wedstrijd van zondag 11 juni start om 14.30 aan de Laan van Maasschalkerweerd in Utrecht. Het duel Kampong – JOS staat onder leiding van de heer Prick, geassisteerd door het duo Sahiner en Faber. Vierde official bij dit beslissende duel is de heer Souwen.

Foto’s: Jordi Baas

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)