Van Dongen (FC Almere) rekent op mooi seizoen: “Gaan voor promotie”

Peter van Dongen kijkt reikhalzend uit naar de competitiestart. De middenvelder van FC Almere wil zich met zijn ploeg graag revancheren voor de dramatisch verlopen competitie-ontknoping, waarin FC Aalsmeer in een beslissingswedstrijd de titel pakte. “Dat we direct in de nacompetitie door DVVA werden uitgeschakeld, maakte het nog zuurder”, blikt Van Dongen terug.

“Ik hoop dat we dit jaar wel de stap naar de eerste klasse kunnen gaan maken”, gaat Van Dongen, die vorig seizoen aanvoerder was, verder. “Ik vind overigens wel dat wij vorig seizoen op meer recht hadden, maar je krijgt niet altijd wat je verdient. En dan zijn sinds kort ook nog Kevin Vermeij en Salih Yildiz mijn ploeggenoten”, lacht Van Dongen, die het tweetal zag overkomen van FC Aalsmeer. “Misschien geef ik ze nog wel een extra tikkie tijdens de training”, knipoogt de middenvelder. “Toch is FC Aalsmeer uiteindelijk terecht kampioen geworden.”

FC Almere wil komend seizoen revanche nemen door er zelf met de hoofdprijs vandoor te gaan in de tweede klasse B. “We hebben veel nieuwe tegenstanders in onze poule. Het is lastig om in te schatten hoe sterk zij zijn, maar we hebben een goede ploeg. De basisformatie is grotendeels in tact gebleven en is tevens aangevuld met enkele versterkingen.  Iedereen moet dus weer gaan knokken voor zijn plek, maar dat is niet erg. Daardoor blijven we allemaal scherp.”

Van Dongen rekent zich dan ook niet rijk in zijn tweede seizoen bij FC Almere. “Ik wil graag weer aanvoerder worden, maar ik moet zelf laten zien dat ik die band weer waard ben. Ik moet niet naar andere kijken, maar zelf gaan knokken voor mijn plek.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)