Donny Geel scoort voor Beursbengels

Donny Geel, de speler van Beursbengels die vorige week binnen 5 seconde scoorde, maakte vandaag zelfs twee doelpunten. Het duurde nu wel aanzienlijk langer. Pas in de tweede helft vond hij het net en bezorgde hij Beursbengels met een 2-4 overwinning drie punten. Hiermee klimmen de Amsterdammers, die nog ongeslagen zijn, naar de tweede plaats in zaterdag 2B.

Makkelijk ging het niet vandaag in de uitwedstrijd tegen DESTO uit Utrecht. In de eerste helft werd Beursbengels een beetje overlopen en keek het na 20 minuten spelen tegen een 2-0 achterstand aan. Hoewel Beursbengels de onderliggende partij was kwam het toch tot scoren. In de 30e minuut zorgde Daan de Jong, op aangeven van Donny Geel, voor de aansluitingstreffer. 1-2. Tien minuten later kwam Beursbengels zelfs langzij via Paul van den Horn. 2-2.

Na rust kwam Beursbengels meer in het spel voor en toonde Donny Geel zijn waarde voor de ploeg van Guido Mulder. Twee maal nam hij de bal op de borst aan en twee maal passeerde hij een paar verdedigers en werkte hij in de verre hoek af. Hiermee zorgde hij voor de 2-3 en de 2-4. Deze stand bleef tot het einde op het bord staan.’

Donny Geel heeft nu in totaal 4 goals gemaakt en stijgt in het topscorersklassement.
Geel:’Het was niet goed in de eerste helft. Gelukkig maken we voor rust nog gelijk, maar we hadden ook 4-0 achter kunnen staan. Onze keeper Bertram de Lange pakt altijd wel een paar ballen, dat is fijn om te weten. Na rust ging het beter, maar al met al was het geen overtuigende wedstrijd van ons. We weten vier keer te scoren en dat ik er dan twee maak is mooi meegenomen. O ja, en een assist als ik dan toch compleet mag zijn.’

Volgende week wacht Beursbengels een pittige wedstrijd tegen AH’78. De ploeg uit Huizen had een stroeve seizoenstart, maar zette vandaag overtuigend IJFC met 6-2 aan de kant. Beursbengels is dus gewaarschuwd.