Home / Algemeen / Donny Reugebrink (Go Ahead Eagles) per direct naar OFC

Donny Reugebrink (Go Ahead Eagles) per direct naar OFC

Derdedivisionist OFC heeft zich per direct versterkt met Donny Reugebrink. De 23-jarige middenvelder komt over van Go Ahead Eagles, waar hij sinds de komst van trainer Hans de Koning op een zijspoor is geraakt. Hij kwam eerder uit voor OSV en Monnickendam.

Reugebrink trainde vorige week al mee bij OFC en dat beviel hem goed. “Het is natuurlijk anders dan dat ik gewend was. Je traint nu weer in de avond. Maar het is zeker bevallen. Ik ben goed opgevangen. Het is een goede groep en ik heb ook een goed gesprek gehad met de trainer (Imdat Ilguy, red.).”

De aanvallende middenvelder wist in anderhalf jaar niet door te breken bij Go Ahead Eagles. Hij sprak met een aantal Jupiler League-clubs, maar kon geen overeenstemming bereiken. Daarna kwam OFC in beeld. “Ik heb een beetje pech gehad bij Go Ahead. Het zag er in eerste instantie goed uit. Totdat de trainer (Dennis Demmers, red.) weg ging. Zijn opvolger Hans de Koning wilde meer power voetbal en koos voor andere spelers. Na de promotie ben ik rond gaan kijken. Ik heb wel met wat andere clubs uit de Jupiler League meegetraind, maar daar kwamen we niet uit. Toen dacht ik: ik ga wat dichter in de buurt voetballen. Ik ken ook een paar jongens bij OFC. Romano (De Jonge) ken ik van vroeger en Rachid (El Yaghmouri) ken ik van zaalvoetbal.”

Reugebrink speelt morgen mee in een oefenwedstrijd tegen eersteklasser DEM en hoopt komend weekend (thuis tegen Jong Achilles’29) zijn eerste minuten te maken. Hij heeft een vervolg van zijn profcarrière nog altijd in zijn achterhoofd zitten. “Misschien wel. Ik hoop hier zo snel mogelijk te spelen. Wie weet wat er dan nog komt.”

Tekst: Koen Vanhellemont
Foto: Niels Breider

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)