Home / Algemeen / Donny Rijnink na een jaar alweer weg bij Ajax

Donny Rijnink na een jaar alweer weg bij Ajax

Donny Rijnink zal zaterdag hoofdklasser Ajax na dit seizoen alweer verlaten. De verdediger kwam in de zomer over van Katwijk, maar wist in Amsterdam nooit een vaste basisplaats te veroveren. Rijnink gaat nu op zoek naar een nieuwe club.

Rijnink: “Het moge duidelijk zijn dat mijn periode bij Ajax niet is geworden wat ik er van verwacht had. Ik was hier gekomen om gewoon iedere week in het eerste te spelen, maar de trainer (Jorg Smeets, red.) ziet dat anders. Dat is zijn goed recht, maar ik ben dat niet met hem eens. Op een gegeven moment was ik zelfs gewoon vijfde keus!”

Donny Rijnink

De 25-jarige verdediger die begon bij DWS en via Omniworld, Telstar en Katwijk bij Ajax terecht kwam gaat nu op zoek naar een nieuwe uitdaging. Rijnink: “Ik wil gewoon weer aan spelen toekomen. Ik heb dit jaar maar drie wedstrijden in de basis gestaan en dan alleen maar omdat anderen geschorst waren of te laat kwamen. Nu val ik af en toe in en speel ik soms in het tweede. Dat was natuurlijk niet wat ik voor ogen had toen ik hier naar toe kwam.”

Rijnink is van mening dat hij voor iedere hoofdklasser van meerwaarde kan zijn en hoopt dat hij dan ook een club op niveau zal vinden in Amsterdam en omstreken. Rijnink: “Ik heb het de trainer gisteren (dinsdag, red.) laten weten dat ik vertrek en hij begreep mijn keuze. Er is al wel wat interesse maar concreet is er nog niets. Even afwachten dus.”

Foto’s: Ricky Sportphotography

Send this to a friend