Home / Algemeen / Donny Verdam (Rijnsburgse Boys) maakt overstap naar OFC

Donny Verdam (Rijnsburgse Boys) maakt overstap naar OFC

Derdedivisionist OFC heeft zich voor komend seizoen versterkt met Donny Verdam. De verdedigende middenvelder komt over van Rijnsburgse Boys. Op Sportpark Middelmors was hij tot vorige maand een vaste kracht en aanvoerder. Sinds Verdam aangaf de club te zullen verlaten, kan hij niet meer op een basisplaats rekenen.

“Het lijkt me beter voor alle partijen als ik daar geen woorden meer aan vuil maak. Ik hou dat liever tussen mij en de club”, zegt Verdam. Na vijf jaar Young Boys en vier jaar Koninklijke HFC volgde dus een kort verblijf bij Rijnsburgse Boys. Komend seizoen is de 31-jarige routinier voor het eerst in de regio Amsterdam te bewonderen. “Nadat OFC een paar weken geleden contact met mij zocht, zijn we vrij snel in gesprek gegaan. De visie van de club sprak me erg aan. Ze willen doorselecteren en volgend seizoen meedoen om de prijzen. Dat is een mooi vooruitzicht.”

De in Velserbroek wonende speler kon uit nog vier andere clubs kiezen. Daar zaten ook clubs uit de Tweede Divisie tussen. “Ik heb altijd om de prijzen gespeeld, zowel bij Young Boys als Koninklijke HFC. Dat spreekt mij toch meer aan dan vechten tegen degradatie. Dat is gewoon veel leuker.”

Voor Verdam betekent de overstap naar OFC ook de omschakeling van het zaterdag naar zondagvoetbal. “De beleving is zeker een groot verschil, maar ik vind dat er op zondag beter voetbal gespeeld wordt. Op zaterdag is het veel meer fysiek en strijd.” Met de nieuwe trainer, Yuri Rose, heeft Verdam nog niet gesproken. “De nieuwe trainer was een type voetballer zoals ik ook ben. Een combinatie van de mouwen opstropen en goed voetbal laten zien.”

Verdam is na Lars Weistra van Hollandia de tweede aanwinst van OFC.

Foto’s Voetbal in de Bollenstreek/Jan Jungerius

Bestel de Kampioensspecial 2021/2022 voor slechts €6,99

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC