Donovan Mijnals (Olympia Haarlem) keert bij Blauw-Wit Beursbengels terug in Amsterdam

Na vier seizoenen afwezigheid is Donovan Mijnals vanaf komende zomer weer op de Amsterdamse velden te zien. De 32-jarige oud-speler van JOS/Watergraafsmeer en Zeeburgia verruilt Olympia Haarlem voor het naar de tweede klasse gepromoveerde Blauw-Wit Beursbengels.

Vorig jaar probeerden Enzo Maria en Giovanni Zebeda, twee spelers met wie Mijnals samenspeelde bij JOS/Watergraafsmeer, de aanvaller al te overtuigen van een overstap naar Blauw-Wit Beursbengels. Toen had hij zijn ja-woord aan Olympia Haarlem gegeven voor een derde seizoen in zijn woonplaats. “We hebben altijd contact met elkaar gehouden en deze keer is het wel gelukt”, zegt Mijnals. “We hadden altijd al het voornemen om ooit weer samen te spelen.”

Na een enkelbreuk in zijn periode bij Zeeburgia (2012/13) en de geboorte van zijn eerste kind, was Mijnals even klaar met het voetbal. “Ik had geen zin meer om mij te focussen op het voetbal. Een tijdje ben ik uit de roulatie geweest, totdat een vriend van mij vroeg of ik zin had om bij Olympia Haarlem te komen voetballen. Dat begon meteen weer te kriebelen.” Hij werd een jaar geleden kampioen met de Haarlemmers en eindigde afgelopen seizoen op een vijfde plaats in de zondag derde klasse C.

De aanvaller vindt het vooral leuk om weer terug te zijn in Amsterdam. “Ik heb het voetbal hier wel gemist. Op elke mogelijke manier probeer je alles bij te houden. Het is leuk om weer met of tegen oude bekenden te kunnen spelen en hoop op veel Amsterdamse gezelligheid.”
Naast Mijnals heeft de ploeg van Jean-Paul van Zoghel en Ronald van de Meent zich ook versterkt met Mostafa Youssef (DWS) en Daniel Abera (United/DAVO). Eerder was de komst van Erwin Smajic (ZSGOWMS zaterdag) en Rainer Sion al bekend.

Foto: Koos van der Leest

Reacties op dit artikel

Gerelateerde berichten
Rainer Sion voegt zich na sabbatical bij Blauw-Wit Beursbengels Het jaartje rust heeft Rainer Sion goed gedaan. De knie is weer helemaal hersteld, hij heeft heel veel voetbal kunnen kijken en staat te popelen om we...
FC Weesp kroont zich op slotdag alsnog tot kampioen Een bizarre ontknoping in de zondag derde klasse C. Doordat Bloemendaal verrassend met 2-1 onderuit ging bij Arsenal, klom Weesp door een 1-3 overwinn...
Blauw-Wit Beursbengels pakt met remise bij Arsenal de titel De titel van de zaterdag derde klasse B leek een maand of twee geleden ver weg voor Blauw-Wit Beursbengels. Zaterdagmiddag barstte het feest alsnog lo...

Bedankt voor het delen!
Dankzij jou wordt het amateurvoetbal in Amsterdam groter.


Blijf op de hoogte via facebook en twitter: