Home / Algemeen / Donovan van Dam nieuwe trainer De Meer: “Willen stabiele derdeklasser worden”

Donovan van Dam nieuwe trainer De Meer: “Willen stabiele derdeklasser worden”

Het zondag elftal van De Meer staat vanaf volgend seizoen onder leiding van Donovan van Dam. De 26-jarige oefenmeester volgt de vertrekkende Carlos Alarcón Vidal op bij de derdeklasser. De Meer ziet in Van Dam de ideale trainer om van het zondag team een stabiele derdeklasser te maken.

In gesprek met Het Amsterdamsche Voetbal vertelt Van Dam hoe hij via enkele spelers van De Meer in contact is gekomen met de club. Van Dam: “Ik wist van vrienden die in het elftal spelen dat hun trainer volgend seizoen niet meer voor de groep zou staan en dat ze op zoek waren naar een nieuwe trainer. Ik heb toen gesolliciteerd en van alle aanmeldingen die De Meer heeft gehad voor de positie als trainer ben ik het geworden. Uiteindelijk heb ik twee gesprekken gehad met de club en gaven zij aan dat ze intern nog gingen overleggen. Een aantal dagen later kreeg ik te horen dat zij mij de aangewezen persoon vonden.”

Van Dam heeft als jeugdtrainer bij AFC meerdere selectieteams onder zijn hoede gehad en was de laatste drie jaar ook bij twee A-junioren teams betrokken. Hij zal zijn werkzaamheden bij AFC dan ook combineren met het hoofdtrainerschap bij het zondag elftal van De Meer. “ Met de jeugd van AFC spelen wij de wedstrijden op zaterdag dus dat is geen enkel probleem. Ik blijf daarom ook als jeugdtrainer verbonden aan AFC. Toch had ik het gevoel dat ik toe was aan deze stap, vooral door die jaren met de A-junioren. Eerst met de zondag A1, waarmee ik twee keer achter elkaar gepromoveerd ben, en dit jaar met de zaterdag A1. Anders had het ook een onlogische stap geweest om nu met senioren te gaan werken”, aldus Van Dam.

AFC-Donovan

Tijdens de gesprekken bij De Meer werd ook gesproken over de verwachtingen vanuit het bestuur. Van Dam noemt twee pijlers die hij en het bestuur willen verwezenlijken. Van Dam: “Allereerst is het ons doel om van De Meer een stabiele derdeklasser te maken. Afgelopen jaar zijn ze via de nacompetitie gepromoveerd en het is nu zaak om steevast in deze klasse te blijven. Daarnaast moet de identiteit van de club gewaarborgd blijven. Dat vind ik zelf ook belangrijk en ik ga er met de club alles aan doen om deze zaken te realiseren.”

Dit seizoen heeft Van Dam nog geen wedstrijd van zijn nieuwe club bekeken, maar daar zal spoedig verandering in komen. Van Dam: “Het gaat binnenkort wel gebeuren dat ik langs de lijn sta om het team te bekijken. Toch is de selectie niet nieuw voor mij, aangezien ik meerdere spelers al ken. Verder heb ik vorig jaar wel wat wedstrijden gekeken, waaronder die beslissende wedstrijd in de nacompetitie.” Van Dam staat te popelen om bij zijn nieuwe club aan de slag te gaan. Van Dam: “Zoals eerder al benoemd was ik echt toe aan deze uitdaging. Ik ben De Meer dan ook heel dankbaar dat zij mij deze kans geven.”

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend