Home / Algemeen / Donovan van Dam wil vooral aanvallend voetbal spelen met De Meer

Donovan van Dam wil vooral aanvallend voetbal spelen met De Meer

De Meer degradeerde afgelopen seizoen vanuit de derde klasse en ook de seizoenstart in de vierde klasse is alles behalve een droomstart te noemen. De ploeg van Donovan van Dam heeft na zes wedstrijden slechts vijf punten verzameld en bezet daarmee de twaalfde plek op de ranglijst.

“We spelen redelijk goed, alleen de resultaten zijn er nog niet,” zegt de oefenmeester. “We zitten in een rare competitie waarin iedereen aan elkaar gewaagd is. De verschillen tussen alle teams zijn heel klein. Iedereen kan van elkaar winnen, maar ook verliezen.”

Dat is ook duidelijk aan de ranglijst te zien, want de nummer vijf van de ranglijst (Baarn) heeft slechts drie punten voorsprong op de ploeg van Van Dam. “Het is een kwestie van tijd voor we een goede reeks gaan neerzetten. We willen dit seizoen aanvallender gaan voetballen en dat heeft tijd nodig. In de derde klasse was dat helaas niet mogelijk. Nu gaan we iedere week het veld op met de instelling dat we er één meer moeten maken dan de tegenstander.”

de-meer-graveland-2-4-peter-van-rossum
Foto: Peter van Rossum | De Meer verloor de uitwedstrijd bij ‘s Graveland met 4-2

De pas 28-jarige oefenmeester maakt zich dan ook zeker geen zorgen. “Ik vind dat we eigenlijk alleen tegen Geuzen Middenmeer en ‘s Graveland terecht hebben verloren. In alle andere wedstrijden hadden we kunnen winnen. We missen gewoon veel opgelegde kansen en dan treedt de eeuwenoude voetbalwet in werking dat ze aan de andere kant wel vallen.”

Het herstel zal volgens Van Dam niet lang op zich laten wachten. De trainer wil echter nog geen voorspellingen doen over een mogelijke eindklassering. “Daar hebben we het nog niet over gehad. We willen gewoon leuk en aanvallend voetbal spelen en dan zien we wel op welke plek we eindigen. Uiteraard willen we iedere wedstrijd winnen, maar dat moet wel in combinatie gaan met leuk aanvallend voetbal.”

Klik hier voor de stand en het programma van de zondag vierde klasse F

Verslag: Jurgen Boegborn

Send this to a friend