Donovan van Dam ziet voldoende perspectief bij De Meer

De Meer handhaafde zich vorig seizoen ternauwernood in de zondag derde klasse D. Ook dit seizoen heeft de ploeg van de nieuwe hoofdtrainer Donovan van Dam het moeilijk in deze competitie. De Meer staat na acht wedstrijden op de twaalfde plek, maar dat is nog geen reden tot paniek volgens de oefenmeester.

De pas 27-jarige coach nam in de zomer het stokje over van Carlos Alarcon Vidal, die na acht jaar toe was aan een nieuwe uitdaging. Vidal slaagde erin om het gepromoveerde De Meer te behouden voor de derde klasse. Onder leiding van van Dam hoopt de club uit Amsterdam-Oost dit seizoen de volgende stap te maken. Van Dam: ”De Meer wil graag een stabiele derdeklasser worden. Daarnaast moet de identiteit van de club gewaarborgd blijven. Dit houdt in dat we het met eigen jongens willen bewerkstelligen.”

vandam1

Van Dam kwam bij De Meer terecht via vrienden die in het eerste elftal spelen. Na een aantal gesprekken met het bestuur werd hij verkozen boven de andere kandidaten. Hij heeft in het verleden meerdere jeugdselecties onder zijn hoede gehad bij AFC. Op dit moment is hij nog steeds werkzaam bij die club als trainer van de zaterdag C1, dat in de eredivisie speelt. ”Het trainen van een seniorenteam leek mij een mooie volgende stap in mijn carrière. Tot dusver bevalt het me erg goed bij De Meer. Het is een erg warme club en ik ben er uitstekend opgevangen. Ik ben blij dat ik deze keuze heb gemaakt.”

Desondanks zijn de prestaties op het veld nog niet om over naar huis te schrijven. Afgelopen weekend ging De Meer in de laatste minuut met 2-1 onderuit in en tegen Hooglanderveen. Eenzelfde scenario speelde zich twee weken daarvoor ook al af toen De Meer met 2-3 verloor van HDS. ”Het kwartje valt dan even niet onze kant op, terwijl we wel gewoon een goede wedstrijd op de mat leggen. De resultaten zijn nu gewoon even wat minder. Daarvoor wonnen we achtereenvolgens van VVZA en Zeist, ploegen die bovenin meedraaien.”

Hooglanderveen - De Meer

Van Dam ziet zijn elftal iedere week progressie boeken. Hij blijft dan ook koel onder de moeizame start. ”Aan het begin hadden we even tijd nodig om aan elkaar te wennen. Maar nu gaat het team steeds meer spelen zoals ik voor ogen heb. Onze grootste kracht is in mijn ogen het collectief. De meeste jongens spelen al jaren samen in dit elftal en zijn bereid om voor elkaar te strijden. Ik heb er alle vertrouwen in dat de resultaten zullen komen.”

De piepjonge hoofdtrainer is niet van plan om de club snel te verlaten.  ”Als de club het wil blijf ik hier nog wel een aantal jaren. Ik zie het als een mooie uitdaging. Volgend jaar stromen er ook weer een aantal talentvolle A-junioren door naar de selectie. Dat precies wat we voor ogen hebben. Maar nu richten we ons op de wedstrijd tegen Vriendenschaar, dat tot nu toe alles heeft gewonnen. Dat is al een uitdaging op zich.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)