Door late tegentreffer speelt De Dijk gelijk (1-1)

Zaterdag stond het regionale onderonsje tussen De Dijk en RKAV Volendam op het programma. Eerder dit seizoen eindigde het duel in een 2-2 gelijkspel. Ook de wedstrijd van zaterdag eindigde in een remise. Door een late treffer van Volendam werd het 1-1.

De openingsfase ging gelijk op, maar de eerste twintig minuten waren voor de Amsterdammers. De gasten uit Volendam kregen desondanks een grote kans. De inzet werd stijlvol tegen het aluminium getikt door doelman Lassane Nikiema. De Dijk kreeg daarna ook een mogelijk. Een aanval ging via de linkerkant, na een combinatie werd de bal afgelegd op Hussam Dowaah. Het lage schot ging voor langs. Er werd verder door De Dijk goed gecombineerd, maar er werd regelmatig ook een linie overgeslagen. Meerdere malen vlagde de assistent-scheidsrechter voor buitenspel, waardoor de ploeg van Kees Oostermeijer weinig door kon dringen tot de zestien van Volendam. Wel kreeg de thuisploeg mogelijkheden, maar het vizier stond niet op scherp. Volendam was af en toe dreigend uit de omschakeling. Op slag van rust kwam De Dijk op voorsprong. Een voorzet van Feyo Glim werd door Mylan Polman binnen gewerkt.

In de tweede helft had De Dijk het lastiger. Volendam had de wind mee, waardoor de gasten meer aan voetballen toe kwamen. Tot kansen leidde het nog niet. De coach van Volendam riep dat zijn ploeg de beuk erin moest gooien, zodat de ploeg zich in de wedstrijd ging vechten. Volendam was in de aanval veel te slordig, waardoor de ploeg weinig mogelijkheden kreeg. Invaller Jordan de Jong ging op het Volendamse doel af, samen met spits Daan Pruim. De Jong wilde zijn tegenstander omspelen, maar slaagde daar niet in. Pruim stond daarentegen in een kansrijke positie en had de wedstrijd misschien wel kunnen beslissen.

Daarna werd het doelgebied van De Dijk omsingeld door spelers in het oranje. Volendam zette een duidelijk slotoffensief in, De Dijk was even aan het verslappen. Een afstandsschot verdween huizenhoog over. Met 85 minuten op de klok kreeg Volendam een reusachtige kans. Invaller Jens Kras schoot vanaf de rechterkant van het strafschopgebied op doel, keeper Nikiema was belangrijk en hield zijn ploeg op de been door de bal goed te verwerken. Snel daarna was het wel raak. Een voorzet vanaf de linkerkant werd verwerkt tot een goal. Doelpuntenmaker was Joey Tol.

De Dijk besloot te gaan strijden voor de overwinning. De Jong zag zijn schot tot corner verwerkt worden. Uit de hoekschop kopte Polman. Doelman Niels Ras keerde de bal op de doellijn. Aan de andere kant claimde Volendam een goal. Nadat Nikiema onder de bal doorging, werd er gekopt. Volgens de arbitrage was de bal voor de doellijn gestopt, waardoor het 1-1 bleef.

Door het gelijkspel blijft De Dijk op een elfde plaats op de ranglijst. Concurrent Flevo Boys speelde gelijk tegen HZVV, terwijl SDC Putten alweer verloor. Putten werd verslagen door hekkensluiter Buitenpost met 1-0. Volgende week speelt De Dijk de Amsterdamse derby tegen Swift. Bekijk hier de uitslagen, standen en het programma van de hoofdklasse zaterdag.