Home / Algemeen / Doorson geniet na negen maanden eindelijk van basisplaats bij Ajax

Doorson geniet na negen maanden eindelijk van basisplaats bij Ajax

Shaquille Doorson stond afgelopen zaterdag tegen DFS voor het eerst sinds hele lange tijd in de basiself van Ajax. Na een kuitbeen- en enkelbreuk in december vorig jaar is het nu eindelijk tijd voor revanche. Tegen DFS speelde de verdedigende middenvelder een solide wedstrijd.

Zijn eerste reactie na de 0-0 is er eentje met een grote glimlach. Doorson: “het was heerlijk om er weer te staan. De laatste vijf minuten zat ik er wel helemaal doorheen. Mijn kuiten vroegen echt om rust.”

Een sliding tijdens een training op een koude dinsdagavond in december leverde Doorson een breuk van zijn onderbeen tot aan zijn enkel op. Negen maanden revalideren. Hij had zijn overgang als ’talent van het jaar’ van Zeeburgia naar Ajax wel anders voorgesteld. Maar dat is verleden tijd. Doorson richt zich nu op een basisplaats in het team van Jorg Smeets.

20160904 Ajax DFS Doorson en scheids Gils

In de eerste wedstrijd tegen Haaglandia was Doorson er nog niet bij en vorige week tegen Hoek kreeg hij een kwartier speeltijd. Tegen DFS moest hij, mede door een schorsing van Stefano Seedorf negentig minuten aan de bak. Doorson: “Ik wil natuurlijk graag een vaste plaats in het elftal, maar we hebben de beschikking over zeven middenvelders in de selectie. De concurrentie is dus erg groot, maar ik houd daar wel van.”

Trainer Jorg Smeets was tevreden over het optreden van de twintigjarige middenvelder. Smeets: “Zeker in de eerste helft vond ik hem goed spelen en ook dwingend. Na rust had stond hij wat mij betreft te dicht bij zijn verdedigers. Hij had wel wat meer door morgen stappen.” Zaterdag tegen Sliedrecht lijkt er voor Doorson weer een basisplaats in te zitten. Smeets: “Je moet iemand wel een langere periode de kans geven dus ook als Seedorf terug is van een schorsing en hij goed blijft presteren zit er een basisplaats voor hem in. Dan laat ik hem gewoon staan.”

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)