Dorpeling Jeroen Breedijk nieuwe trainer DRC

Jeroen Breedijk is door DRC gepresenteerd als nieuwe trainer van de zondag vierdeklasser. Hij wordt daar de opvolger van Ron Stoffels, die naar de zaterdagtak van De Dijk vertrekt. De uit Holysloot afkomstige Breedijk keert terug bij de club waar hij op zijn zestiende debuteerde in het eerste elftal. Momenteel is het werkzaam bij de jeugd van AFC IJburg, iets dat hij ook komend seizoen blijft doen.

“Het is voor mij een ideale combinatie en ook altijd mijn ambitie geweest”, zegt Breedijk. “Bij IJburg train ik de Onder-17 en coördineer ik de jeugd. Bij DRC ga ik dat ook doen en krijg ik de verantwoordelijkheid over het eerste elftal.” Breedijk heeft genoeg contacten in Durgerdam. “Jaarlijks hebben we het dorpentoernooi (Durgerdam, Holysloot, Ransdorp en Zunderdorp, red.) dus daar zie je elkaar ieder jaar weer. Ik hoop dat ik een elftal kan bouwen met jongens uit die dorpen.”

DRC promoveerde vorige seizoen naar de vierde klasse, maar staat er momenteel niet al te best voor. “Het maakt voor mij niet uit of we komend seizoen in de vierde of vijfde klasse spelen. Ik hoop dat ik het elftal bij elkaar kan houden en doorstroming vanuit de jeugd kan realiseren. Er is momenteel een goede lichting jeugdspelers en mijn eerste stap zal zijn om met die jongens om de tafel te gaan zitten en ze proberen te behouden voor de club. Veel jeugdleden uit de dorpen vetrekken nu vaak naar De Dijk.”

Breedijk begon met voetballen bij HBOK en speelde vervolgens voor DWV, DRC en OSV. “Ik heb twee keer mijn kruisband gescheurd, op mijn 25ste ben ik noodgedwongen gestopt met voetballen. Ik ben toen een paar jaar assistent geweest bij OSV onder Henk Groot en Marcel Hillebrand, maar met die laatste klikte het niet echt, dus ben ik vorig seizoen overgestapt naar IJburg.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)