Home / Algemeen / DOVO laat ‘fantastisch’ Swift met lege handen achter

DOVO laat ‘fantastisch’ Swift met lege handen achter

“Dit was één van onze beste wedstrijden van het seizoen.” Trainer Mark Evers was lovend over het spel dat zijn ploeg liet zien op bezoek bij DOVO in Veenendaal, maar Swift werd niet beloond met punten. De Amsterdammers deden zichzelf tekort met een 3-0 nederlaag.

“De uitslag vind ik zwaar geflatteerd”, is Evers duidelijk. “Wij waren minimaal gelijkwaardig aan DOVO, alleen was DOVO ook erg scherp. Als het eenmaal loopt bij hun, zijn zij echt de beste ploeg van de competitie. Vandaag hebben wij fantastisch tegenspel geboden, maar zijn we op details afgetroefd.”

DOVO - Swift

Die details waren duidelijk zichtbaar in de eerste twee tegentreffers. Swift was de betere ploeg in de openingsfase en eerste keer dat DOVO gevaarlijk was, was het gelijk raak. Leon Toonen liet doelman Sieuwerd Teerink kansloos met een vrije trap. Vlak voor het rustsignaal moest Teerink – die de gasten met een aantal belangrijke reddingen in de wedstrijd hield – opnieuw een tegentreffer incasseren, toen de Swift-verdediging over meerdere schijven net iets te laat was bij een doelpunt van Joshua Patrick (2-0). “Dat was iets te kinderlijk, terwijl we voor de rest een hele goede eerste helft hebben gespeeld.”

Doelman Sieuwerd Teerink behoedt Swift van een grotere achterstand.
Doelman Sieuwerd Teerink behoedt Swift van een grotere achterstand.

Evers: “Met een 2-0 achterstand halverwege weet je dat DOVO-uit een hele lastige wedstrijd wordt. In de tweede helft waren wij ook absoluut de betere partij, maar was het niet genoeg.” Tobias Kuijvenhoven leek een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer te maken, maar een volgens velen glaszuiver doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Aan de andere kant bepaalde Roy Bakkenes vijf minuten voor tijd de eindstand op 3-0.

Swift zakte door de nederlaag naar de zesde plaats in de zaterdag Hoofdklasse. “Ik heb vandaag heel veel goede dingen gezien. Nu moeten wij bewijzen dat wij dit spel ook tegen de, op papier, kleinere ploegen kunnen laten zien. Dan denk ik dat wij nog een hoop punten gaan pakken in de tweede seizoenshelft.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag Hoofdklasse.

Foto’s Paul Stoeltie