Dramatische eerste helft kost Buiksloot de koppositie

Buiksloot is de koppositie in de zaterdag vierde klasse B kwijtgeraakt aan AC Amsterdam. De ploeg van Remco van Twiller kwam op bezoek bij subtopper De Meteoor niet verder dan een 2-2 gelijkspel en had dit vooral aan zichzelf te danken.

De Meteoor had de zaakjes een stuk beter op orde dan Buiksloot, gaf niet teveel ruimte weg aan de snelle aanvallers van Buiksloot en zocht zelf met veel energie de aanval om de defensie van de gasten in de problemen te brengen. Al na zeven minuten werd De Meteoor beloond voor deze strijdwijze. Een diepe bal richting het strafschopgebied zorgde voor miscommunicatie tussen Buiksloot-doelman Giorgio Kuiper en verdediger Jelle Braaksma, die de bal in zijn eigen doel verlengde: 1-0.

De thuisploeg bleef na de snelle openingstreffer gretiger en Buiksloot won weinig duels. Het duurde tot iets meer dan een kwartier voor de eerste serieuze kans van de gasten, maar Khalil El Maghnaoui zag deze mogelijkheid door een duwtje in de rug verloren gaan. Net voor het half uur verdubbelde De Meteoor de voorsprong. Een voorzet vanaf de linkerkant werd verkeerd verwerkt en kwam op de rand van het strafschopgebied voor de voeten van de geheel vrijstaande Kevin Mand. Die bedacht zich geen moment en volleerde de bal hard in het doel: 2-0. Tien minuten voor rust moesten de gastheren de wedstrijd ook nog beslissen. Dit liet Jarno Hofman oog-in-oog met Kuiper echter na.

Na de rust zakte De Meteoor ver in om de voorsprong te verdedigen en de werklust waar het in de eerste helft aan ontbrak, werd nu wel getoond door Buiksloot. De kansen op de aansluitingstreffer waren een logisch gevolg van het spel van de gasten, maar nog zonder succes. Nick Koch besloot in kansrijke positie een man uit te spelen in plaats van direct te schieten, voorzetten van Moamar Heerenveen vonden geen medespelers en inzetten van Sergay Gemin en Jose Bebeto Ngeze miste de precisie om Meteoor-doelman Danny Hillegers in de problemen te brengen.

In de 65ste minuut kreeg Buiksloot eindelijk loon naar werken. Een indraaiende voorzet van Kay van der Burg werd door Gemin van dichtbij binnen gekopt door invaller Gemin. Buiksloot werd vervolgens met de minuut sterker en dreigender en De Meteoor kon de eigen helft nog maar sporadisch verlaten zonder verder gevaarlijk te worden. Een kwartier voor tijd kwam de thuisploeg ook nog eens met een man minder kwam te staan na een domme rode kaart voor Hofman.

Twee minuten voor tijd slaagden de gasten erin om alsnog op gelijke hoogte te komen. Een hard genomen hoekschop zwaaide richting Gemin, die de 2-2 keihard tegen de touwen kopte. De Buiksloters gingen ook nog op zoek naar de winnende treffer in de blessuretijd van tien minuten. Centrale verdediger Gijs Boerwinkel was het dichtst bij de beslissing, maar de 2-2 bleef op het scorebord staan. Daardoor is AC Amsterdam nu de nieuwe koploper en volgt de ploeg van Remco van Twiller op één punt.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag vierde klasse B.

Archieffoto boven: Mitchel Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)