Home / Algemeen / DRC herpakt zich goed tegen SDOB

DRC herpakt zich goed tegen SDOB

Na de uitschakeling in de eerste ronde van de nacompetitie voor promotie naar de vierde klasse en een matige openingsfase in de eerste wedstrijd van de tweede ronde tegen SDOB, heeft DRC zich goed herpakt. De ploeg van Ron Stoffels won op eigen veld met 2-1 en kan het karwei zondag in Broek in Waterland afmaken.

Na afloop kon Stoffels in de eigen kantine een klein feestje vieren. “Alleen maar omdat we hebben gewonnen. We hebben namelijk nog niks. Dit zijn wedstrijden op zich en zondag wacht de volgende. Dat wordt meteen de finale om naar de vierde klasse te promoveren. Vandaag heb ik gezien dat deze spelers echt heel graag willen promoveren en door deze overwinning is dat ook zeker haalbaar.”

In Durgerdam waren het de gasten uit Broek in Waterland die het best uit de startblokken kwamen. SDOB startte sterk en was een stuk gretiger dan een zoekend en matig DRC in de eerste twintig minuten. Het zorgde ook voor de verdiende openingstreffer voor SDOB van Lex Ebbelaar. Stoffels: “Daarna heb ik een aantal dingen omgezet en ging het beter lopen.”

Na ruim een half uur spelen had DRC de gelijkmaker te pakken. Een strafschop van Dennis Compier werd eerst nog gekeerd, maar in de rebound was de aanvoerder er nog op tijd bij om de gelijkmaker binnen te schieten. De 1-1 was ook tevens de ruststand. In de tweede helft ging het gelijk op met genoeg kansen voor beide ploegen. DRC slaagde er een kwartier voor tijd in om afstand te nemen. Mitch van Ankeren dook vogelvrij op voor het SDOB-doel een kopte een vrije trap hard binnen: 2-1. (zie voor een video van dit doelpunt onze Facebook pagina).

Die voorsprong trok DRC ook over de streep. “Mede dankzij onze doelman (Ingmar Kuper, red.), die ons na de 2-1 een paar keer goed op de been heen gehouden”, aldus Stoffels. “Ik stap nu met een heel goed gevoel van het veld af. Na twintig mindere minuten hebben we de knop goed om kunnen draaien en een goede stap gezet. Ik heb altijd gezegd dat we een hele goede ploeg hebben en gaan in Broek in Waterland gewoon ons eigen spel spelen om naar de vierde klasse te promoveren.”

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie.