DRC op karakter diep in verlenging langs SDOB naar vierde klasse

Na negen jaar is DRC er eindelijk in geslaagd om te promoveren naar de zondag vierde klasse. De ploeg van Ron Stoffels had door een 1-0 nederlaag in negentig minuten een verlenging nodig tegen SDOB en trok hierin aan het langste eind. Een doelpunt van Pieter Colpaart in de 121ste minuut zorgde voor de bevrijdende 1-1.

Op donderdagavond wist DRC in Durgerdam met 2-1 te winnen van SDOB, waardoor het de promotie in eigen hand had. Net als in de heenwedstrijd moest DRC in de openingsfase zoeken naar het goede spel en waren de eerste tien minuten voor SDOB. De thuisploeg slaagde er echter niet in om doelman Ingmar Kuper uit te testen. Na een onwennige openingsfase kwam DRC iets beter in de wedstrijd en ging het gelijk op. Grote kansen bleven uit, want beide ploegen hadden moeite om hun schoten tussen de palen te krijgen.

IMG_5344

Ook in de tweede helft ontliepen beide ploegen elkaar nauwelijks. DRC kreeg echter een tegenslag te verwerken toen het vanwege een discutabele rode kaart voor Mitch van Ankeren met tien man verder moest. Nadat hij vlak daarvoor geel kreeg voor een licht vergrijp, zou hij volgens scheidsrechter Mahabali vervolgens de bal bewust de sloot in hebben laten rollen.

Met een man minder kwam het binnen een minuut zelfs op een 1-0 achterstand. Wout Schipper kon helemaal vrij bij de tweede paal een voorzet van Matthijs Kaars binnen koppen. SDOB liet het vervolgens na om met een man meer verder uit te lopen en de wedstrijd te beslissen. In het laatste half uur bleef het slechts bij een schot van Kaars dat rakelings over de lat boven Kuper ging.

S1100047

Toen de blessuretijd naderde, kreeg DRC een levensgrote kans om op gelijke hoogte te komen. SDOB-doelman Jim de Boer was ver zijn doel uitgekomen, maar werd op de doellijn geholpen door een verdediger die de zwakke schuiver van Earl Panka uit de doelmond haalde. Omdat SDOB zelf ook niet meer scoorde – Witold Rosendaal was er nog dicht bij, maar zijn halve omhaal spatte op de lat uiteen – werd de beslissing met een half uur uitgesteld.

Bij DRC was duidelijk de vermoeidheid toegeslagen. De gasten mochten doelman Kuper dankbaar zijn dat hij zijn ploeg in de wedstrijd hield. De sluitpost tikte een kopbal van Rosendaal fraai uit de bovenhoek en werd geholpen door de paal toen Lex Ebbelaar plots voor hem opdook. In het tweede deel van de verlenging waren de rollen omgedraaid en waren de beste kansen voor DRC. Invaller Pieter Colpaart speelde zichzelf goed vrij, maar zag zijn inzet rakelings langs de verkeerde kant van de paal gaan.

Trainer Ron Stoffels (l) met matchwinner Pieter Colpaart (r).
Trainer Ron Stoffels (l) met matchwinner Pieter Colpaart (r).

In de 121ste minuut viel de beslissing alsnog. Colpaart wist nu wel raad met een grote kans, waarna de feestvreugde bij de gasten losbarstte: 1-1. DRC speelt volgend seizoen in de vierde klasse. “Ik moet mijn ploeg een heel groot compliment maken”, aldus Stoffels. “Iedereen liep op z’n tandvlees en we hebben dit echt op karakter bereikt. Over twee wedstrijden gezien hebben wij verdiend gewonnen. We zitten er elk jaar steeds dichtbij en nu is het eindelijk gelukt. En nu ga ik helemaal naar de …”

Kijk hier voor alle uitslagen in de nacompetitie.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)