Drie extra plekken vrij in nacompetitie derde klasse

De nummers twee van de negen poules in de nacompetitie zondag derde/vierde klasse krijgen een extra kans om promotie of lijfsbehoud veilig te stellen. Na twee van de drie speelronden heeft de KNVB bekendgemaakt dat deze negen ploegen nog om drie plekken in de derde klasse zullen strijden.

Alle nummers twee worden verdeeld over drie poules, waar in een halve competitie tegen elkaar gespeeld wordt met één thuis- en één uitwedstrijd. Deze poulewinnaars spelen volgend seizoen in de zondag derde klasse. De wedstrijden worden gespeeld op donderdag 8 juni (20:00 uur), zondag 11 juni (14:00 uur) en donderdag 15 juni (20:00u).

Poule 1: #2 poule 1, #2 poule 2, #2 poule 3
Poule 2: #2 poule 4, #2 poule 5, #2 poule 6
Poule 3: #2 poule 7, #2 poule 8, #2 poule 9

Onder meer Houten en Laren’99 hebben aangegeven na dit seizoen te stoppen met het zondagvoetbal. De timing van de bekendmaking – na twee van de drie speelronden – is voor sommige clubs ongelukkig. Zo is Zwanenburg bijvoorbeeld zo goed als uitgespeeld. “Voor de tweede keer in korte tijd wordt er weer een enorme fout gemaakt bij de KNVB. Dit hadden ze veel eerder moeten laten weten”, zei een gefrustreerde Mehmet Simsek. De oefenmeester had eerder al kritiek op de gang van zaken in de competitie. “Als ik dit voor de wedstrijd wist, had ik hier rekening mee gehouden. Nu hebben wij het niet in eigen hand en worden wij voor de tweede keer in de maling genomen. Dat kan en mag niet.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)